Ryanair анонсував «агресивну експансію» в Україну

18.09.2021 12:41   -

Ірландський лоукостер Ryanair планує «агресивне розширення» в Україні, якщо найближчим часом буде підписана з Європейським Союзом угода про «відкрите небо», – заявив генеральний директор компанії Майкл ОʼЛірі, – повідомляє Reuters.

Компанія очікує, що український уряд підпише угоду про «відкрите небо» до кінця року і після цього компанія планує стати великим інвестором в Україні.

«Єдиний ринок, на який я хотів би вказати, – це Україна. … Я думаю, що ми станемо великим інвестором в Україні, коли вони приєднаються до відкритого неба», – сказав ОʼЛірі.

Директор компанії зазначив, що Ryanair зараз працює з пʼятьми українськими аеропортами, але у країні є ще 7, які відповідають критеріями, і з них планують літати.

Раніше авіакомпанія заявляла, що також бачить потенціал на внутрішньому ринку країни. «Я думаю, що це буде модель, до якої ми будемо агресивно рухатися», – сказав ОʼЛірі.

Нагадаємо, Рада ЄС схвалила підписання з Україною угоди про «відкрите небо». Підписання документів очікується восени 2021 року.

Рада ЄС дала згоду на підписання з трьома країнами, у тому числі Україною, Угоди про спільний авіаційний простір.

“Рада ЄС дала “зелене світло” для підписання трьох сусідських угод у сфері авіації – з Україною, Вірменією і Тунісом, а також угоду щодо повітряного транспорту з Катаром. Ці угоди відкриють ринок повітряного транспорту і нададуть нові можливості для операторів та клієнтів, що сприятимуть торгівлі, туризму, інвестиціям, економічному та соціальному розвитку”, – йдеться у заяві. 

Угоди усувають ринкові обмеження та поєднують ці країни з внутрішнім авіаринком ЄС, оскільки передбачається, що вони перейдуть на європейські стандарти і правила у сфері авіаперевезень. 

“Підписання усіх чотирьох угод очікується восени 2021 року. Кожна угода після цього повинна бути ратифікована кожною країною-членом, ЄС та третьою стороною”, – додають у комюніке. 

Зазначається, що рішення щодо України, Вірменії та Катару дозволяє попереднє застосування угод до того, як будуть завершені усі необхідні процедури для набрання ними чинності – тобто після ратифікації лише Верховною радою та Євросоюзом (Європарламентом). 

“Ця угода інтегрує Україну в єдиний авіаринок Європи, гарантує високі стандарти безпеки та створить переваги і для мандрівників, і для авіаіндустрії”, прокоментував посол ЄС в Україні Матті Маасікас.