Платіжна система “Нової пошти” першою в Україні стала учасником Visa і MasterCard

18.09.2021 13:52   -

Фінансова компанія НоваПей, яка входить до групи компаній «Нова Пошта», стала учасником міжнародних платіжних систем Visa та MasterCard, – повідомляється на сайті поштового оператора у п’ятницю, взаємодія буде без банків-посередників.

«Компанія НоваПей першою серед приватних небанківських фінансових установ стала повноправним учасником міжнародних платіжних системи (МПС) Visa та MasterCard. Зокрема, першою в регіоні СНД і Південно-Західної Європи у МПС Visa», – зазначається у повідомленні.

Згідно з повідомленням, така інтеграція дозволить компанії працювати з платіжними системами напряму, без посередників. До цього НоваПей використовувала технології МПС за посередництвом банків-еквайрів.

«Ставши учасником МПС Visa та MasterCard, НоваПей може тепер проводити прямі розрахунки, більш ефективно будувати технології обробки операцій, розширити функціонал мобільного додатку та онлайн-кабінету Нової пошти для наших клієнтів», – відзначається у повідомленні.

ООО «НоваПей» створена у 2012 році: вона надає фінансові послуги під брендом NovaPay (раніше Forpost). ООО «НоваПей» є платіжною організацією платіжної системи NovaPay.

Нагадаємо, що на початку серпня 2021 року “Нова пошта” оголосила про співпрацю з міжнародною платіжною системою Western Union. Клієнти української компанії тепер зможуть відправляти і отримувати грошові перекази, які доступні тільки в гривні, в відділеннях НП.

Раніше повідомляли “Нова пошта” до кінця 2021 року має намір збільшити кількість своїх поштоматів в 2,4 рази – з 7045 до 17 тис. одиниць. На сьогодні мережа нараховує 7045 поштоматів в 279 населених пунктах України