РПЦ оголосила війну Петру Порошенку, – політолог

05.11.2018 10:15   -
Автор:

Російська православна церква оголосила війну українському Президенту. Про це в ефірі “5 каналу” заявив політолог Віктор Уколов, повідомляє Інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Такий висновок випливає з заяви голови відділу зовнішніх церковних зв’язків Московського Патріархату, митрополита Волоколамського Іларіона, переконаний експерт.
“Реагуючи на угоду про створення Автокефальної Православної Церкви, яку підписали Вселенський Православний Патріарх Варфоломій та Президент України, у РПЦ несподівано оприлюднили свої очікування зміни керівництва України. Називаючи на створення Незалежної Православної Церкви “замовленням з-за океану”, митрополит Іларіон прямо заявив, що “Патріарх Варфоломій поспішає виконати це замовлення, … поки при владі в Україні перебуває нинішній президент”, – сказав політолог.
Уколов також додав, що попри настільки грубе втручання в політику, РПЦ поспішила звинуватити Вселенського Православного Патріарха Варфоломія у тому, що його дії лежать, нібито, виключно у політичній площині.