Розумні по-царьовськи: зрадник пропонує дніпрянам, ставлячи за приклад авторитетів

23.08.2022 13:48   -

Критерій, за яким слід ділити жителів Дніпра на розумних і не дуже, запропонував екс-нардеп, полум’яний регіонал, ідеолог проекту «Новоросія», який перейшов на бік ворога Олег Царьов.

На його думку, розумними слід вважати виключно тих, хто «зберігають мовчання і не поспішають із гучними антиросійськими заявами», діючи за принципом «чи мало, як життя складеться». Також Царев впевнений, що у разі зміни влади багато дніпрян ходитимуть з георгіївськими стрічками і славитимуть Росію.

Насправді нескладно визначити, кого можна віднести до категорії розумних по-царьовськи. Так, одним із небагатьох впливових дніпрян, хто досі мовчить, є авторитетний бізнесмен Олександр Петровський («Нарік»). Той, хто втік із країни ще на самому початку війни разом із посіпаками – як свого часу і сам Царьов. Зате він залишив слухняних адептів на господарстві.

Однією з тих, хто кермує в імперії «ягняти, що втекло», є колишня заступниця міського голови (до 2015 року), а нині виконавчий директор телеканалу D1, що належить Петровському, Ірина Зайцева. Напевно Царьов і її із задоволенням зарахував би до «розумних» — адже не даремно свого часу він щільно співпрацював з нею в різних темах. Як у партійних справах – Царьов керував облорганізацією «Партії регіонів», у якій особливо активною була Зайцева – так і в питаннях дерибану міського бюджету: Царьов контролював депутатську більшість, а віце-мер Зайцева керувала гуманітарною сферою.

Саме на цей період припадають найбільш резонансні факти відведення з міської власності земельних ділянок, об’єктів нерухомості та бюджетних закупівель за космічними цінами. І з цього періоду починається відродження впливу клану Петровського.

Водночас, Царьова до істерики доводять ті, хто не тільки не мовчить, а й прямо загрожує розплатою за зраду українського народу. А найбільше – чинний мер Борис Філатов та керівник тероборони Геннадій Корбан. Явний страх зрадника викликають не лише дії патріотів-захисників, а й навіть їхні словесні обіцянки «надерти вуха» — у тому числі через проведення стародавнього кабалістичного обряду.

І боїться не дарма – розплата лише справа часу. Як це сталося три місяці тому, коли СБУ затримала брата Царьова під час спроби організувати диверсії у східних регіонах.

Як тут не помітити, що месенджі Царьова точно збігаються з тими, які з’являються в російських ЗМІ під диктовку пропагандистів країни-агресора. Коли і ворогів, і друзів призначають централізовано – як і «розумних» і «авторитетних». Так, через низку рос-ЗМІ в черговий раз провели тему Дніпра, попутно замаскувавши членів клану Петровського під політичних конкурентів керівництва міста, а власне щодо керівництва Дніпра в текстах в тих чи інших формах звучить відвертий заклик до його фізичного усунення.

Що ж, виходить у рашці розподіл на своїх-чужих провели, розумних та авторитетних призначили, кого боятися – назвали. А Царьов, «геніальність», енциклопедичні знання та ораторське мистецтво якого свого часу викликали сміх навіть у школярів, просто вкотре довів дніпрянам, хто є хто насправді. Погодьтеся, ягнята, що мовчать, з перспективою перетворитися на баранів з наступним закланням – це не про нас.

…Як не крути, а кінострічка «Мовчання ягнят» — це не що інше, як канібальський трилер.

За матеріалами 49000.ua.