Російські ФСБ-шники застрелили українця на кордоні

07.12.2020 16:48   -

4 грудня на російсько-українському кордоні (на території Бєлгородської області РФ) стався інцидент, в результаті якого загинув громадянин України, житель Сумської області Голубєв Євген Володимирович (01.03.1993 р.н.). Про це журналістам Радіо Свобода повідомило власне джерело видання у правоохоронних органах.

За інформацією, що надійшла від російських прикордонників до Держприкордонслужби близько 11.00, подія, начебто, відбулася на напрямку російського н.п. Порозо  опівночі за московським часом у ніч з 3 на 4 грудня. До цього будь-якої інформації від суміжної сторони не надходило“, – повідомили у Держприкордонслужбі України.

Російські спецслужби повідомили про спробу порушення російського кордону з боку України трьома озброєними особами, в результаті спроби затримання яких один був смертельно поранений, а двоє інших втекли назад в Україну.

На участке Пограничного управления ФСБ России по Белгородской и Воронежской областям 4 декабря текущего года пограничным нарядом пресечена попытка нарушения границы из Украины в Российскую Федерацию тремя вооруженными неизвестными.При попытке задержания нарушители оказали вооруженное сопротивление. В результате ответного огня один из них получил ранения, несовместимые с жизнью, двое скрылись на территории Украины. Проводятся оперативно-следственные действия“, – повідомило ФСБ.

Втім, українські прикордонники припускають, що російські спецслужби намагаються спотворити факти, адже під час зустрічі з російськими прикордонниками 4 грудня від них не було надано жодних доказів, які б підтверджували версію ФСБ про порушення кордону. Що стало причиною убивства українця – наразі не відомо, втім очевидно, що йдеться про поки бездоказове убивство цивільного.

Під час прикордонно-представницької зустрічі на лінії кордону російські прикордонники наполягали на раніше наданій інформації, проте не змогли надати жодних підтверджень факту порушення кордону групою осіб з України, в т.ч. слідів перетину кордону на місцевості. Російська сторона також не надала будь-якої інформації про особу, яка, за їх повідомленням, загинула, та зброю, яку порушник міг використовувати“, – пояснили українські прикордонники.