Росія лідирує за показниками добової смертності від ковіду, маючи 5 власних вакцин

13.09.2021 07:06   -

Російська Федерація, попри розробку кількох власних вакцин (5 – за заявами влади) проти коронавірусу, лишається однією з країн, де показники по захворюваності дуже високі. Так, РФ перебуває на 5-му місці за загальною кількістю хворих на ковід за час пандемії. Станом на 12 вересня в країні зафіксовано більше 7 мільйонів випадків коронавірусу. Лише за добу 12 вересня в РФ було зафіксовано більше 18 000 нових випадків при населенні трохи більше 146 млн.

Але це ще не все – за останні кілька діб Росія вийшла у світові лідери по показникам добової смертності. Так, станом на 12 вересня кількість летальних випадків у РФ становила 773, а вже вранці 13 вересня цей показник дорівнює 778. Таким чином, загальна кількість летальних випадків у країні становить 192 749.

Для прикладу, Бразилія із населенням більше 200 млн наразі має нижчий показник смертності – 712 осіб за 12 вересня і 292 – станом на ранок 13 вересня.

Цікаво, що російська влада намагається не акцентувати увагу на пандемії взагалі, не говорячи вже про високі показники смертності. Якщо подивитись на сторінку “Минздрава России” у Фейсбук, то, на відміну від українського МОЗ, там дуже мало уваги приділено темі коронавірусу. Наприклад, 11 вересня Мінздрав “святкував” “Всероссийский день трезвости“.

Якимось дивним чином російські вакцини проти коронавірусу не здатні протидіяти пандемії. При цьому, влада заявляє про 5 розроблених вакцин і переконує в їх ефективності і звітує, що 38,5 млн осіб (28,5%) – зробили щеплення повністю.

У РФ сьогодні п’ять зареєстрованих вакцин, і повірте, вони все ефективні і, головне, безпечні. Ми сьогодні можемо захищати населення Російської Федерації, і сьогодні їх [вакцин] в країні більш ніж достатньо. Сьогодні є доступність вакцинації. Колеги і мої знайомі в далекому зарубіжжі неймовірно нам заздрять. Ми, напевно, не усвідомлюємо свого багатства, а вони нам дуже заздрять, у нас дуже доступна імунізація“, – заявила Голова Роспотрєбнадзора Анна Попова.