Ройтбурд знову повноправний директор Одеського художнього музею

19.12.2020 14:34   -

Одеська обласна рада скасувала рішення щодо розірвання контракту з директором художнього музею Олександром Ройтбурдом.

Одеська обласна рада підтримала проект, запропонований депутатами Юрієм Басюком від “Європейської солідарності” та Ольгою Юрко від партії “Довіряй справам”, і скасував рішення облради попереднього скликання про звільнення з посади директора Художнього музею художника Олександра Ройтбурда, – повідомляє видання “Думская” в п’ятницю. За рішення обласної ради проголосували 43 депутати з 74 присутніх.

Зазначимо, що наприкінці 2017 року Олександр Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею. 19 березня 2018 голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов підписав із ним контракт на 5 років.

Одеський художній музей, Одеса відгуки, адреса, як доїхати

Вдруге Олександра Ройтбурда звільнили з посади 1 червня 2020 року. 5 червня один з ініціаторів апеляції щодо директора художнього музею Олександра Ройтбурда, депутат одеської міської ради від партії “Опозиційна платформа – За життя” Роман Сеник заявив, що питання звільнення художника з посади вирішене остаточно.

Зображення може містити: 2 людини, люди стоять та костюм, текст «за життя опозицйна платформа життя платформа- за життя за життя опозицйна плат платформа життя опо" життя опозицйна платформа- життя члатформа- зажиття опозицйна плата платформа- життя опозиший опозицйна платформа життя платформа- життя опозицйна платс опозицйна платформа- за життя форма за життя опо опозицйна платформ за платформа за життя опозицйна платформа- за життя PMA життя опозицйна платформа- опозицйна плат озицйн опоз платформа- життя опозицйна платформа- життя PMA життя опозицйна платформ за атформа життя озиц опоз опо опозицйна платформа- за життя ійна пл орма за життя опоз опозицйна платформа- життя юрма- життя опоз опозицйна платформа життя життя опоз позицйна платформа за життя»

Голосуванню передувала бійка біля входу в сесійний зал – депутати міської ради від ОТЗЖ намагалися прорватися до соратників, щоб зірвати розгляд питання. В результаті, так і не потрапили до сесійної зали противники Ройтбурда обурено скандували «Ганьба!» з балкона для преси.
За даними “Думская”, проєкт Басюка був частиною пакетної угоди між фракціями ЄС, «Довіряй справах», «Слуга народу» і «Батьківщина».

.

Варто зазначити, що громадськість Одеси всіляко підтримує Олександра Ройтбурда. З початку конфлікту в місті провели не один мітинг проти його звільнення з посади.

  • Наприкінці 2017 року Олександр Ройтбурд виграв конкурс на посаду директора Одеського художнього музею, однак депутати облради так і не проголосували за його кандидатуру.
  • Проте 19 березня губернатор області Максим Степанов призначив Ройтбурда керівником музею.
  • 4 вересня 2019 року на сесії Одеської облради депутати вирішили звільнити Олександра Ройтбурда з посади директора. “За” проголосував 51 депутат, троє були проти.
  • 10 лютого стало відомо, що Приморський суд Одеської області скасував рішення Одеської обласної ради щодо припинення дії контракту директора художнього музею Олександра Ройтбурда.
  • 25 травня Одеський художній музей поновив свою роботу після карантину, однак екскурсій, лекцій або інших подій в музеї не організовуватимуть до 22 червня.
  • 1 червня стало відомо, що Одеський апеляційний суд скасував рішення Приморського райсуду Одеси від 10 лютого про визнання недійсним рішення обласної ради щодо розірвання контракту з директором Одеського художнього музею Олександром Ройтбурдом.