Робота найбільшого медіа хабу Дніпра заблокована облрадою

30.10.2019 17:00   -
Автор:

Робота одного з найбільших медіа майданчиків Дніпра «Mediaprostir» уже два тижні паралізована, адже 15 жовтня 2019 року безпопередження хаб вимкнули від електропостачання. Як з’ясувалося згодом, причиною стала не аварійна ситуація, а самовільне вимкнення електрики посадовими особами Дніпропетровської обласної ради. У щитову ТП-145, де стався інцидент, представників аварійних служб не допустили. Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на заяву ГО “Правозахисна Група Січ”.
Працівники хабу розцінюють це як певний політичний тиск, адже рубильник вимкнули якраз після проведення Всеукраїнського протестного руху «Захисти Україну – Рух Опору Капітуляції», в організації якого допомагали громадські активісти ГО “Інфопростір” та Mediaprostir.
Щомісяця у медіа хабі проводяться десятки прес-конференції, круглих столів, дискусій, кінопоказів, майстер-класів, фестивалів та інших заходів всеукраїнського на міжнародного маштабу. Усі події довелося скасувати на невизначений час, від чого потерпають, в першу чергу, мешканці Дніпра, адже всі заходи були безкоштовні. У цей час представники обласної ради категорично відмовляються коментувати свої дії.
Команда ГО “Інфопростір” звернулась до правоохоронних органів зі скаргою на свавільні дії обласної ради. Зокрема, на перешкоджання громадській діяльності (ст.170 ), Умисне пошкодження об’єктів електроенергетики (ст.194), Самоправство (ст. 356) та Службову недбалість (ст. 367).
За підтримки юристів ГО «Правозахисна група «СІЧ» медійники звернулися до поліції зі скаргою на бездіяльність слідчого, який не вніс відомості про злочин до єдиного реєстру досудових рішень. Правоохоронці протягом кількох днів повинні внести відомості щодо кримінального правопорушення та почати розслідування.