РНБО запровадила санкції щодо злодіїв у законі

15.05.2021 10:12   -

Рада національної безпеки й оборони (РНБО) запроваджує персональні санкції проти сотень злодіїв у законі та іноземців, які є кримінальними авторитетами. Про це в п’ятницю, 14 травня, повідомляють ЗМІ за підсумками засідання РНБО.

“Застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі, відомих наразі у світі. Більшість із них перебуває не в Україні. А кількість тих, хто перебуває в Україні на волі, зменшилась удвічі: з 34 до 17 осіб. Сьогодні ми зробили все, щоб ця цифра дорівнювала нулю”, – сказав Зеленський, якого цитує сайт президента України.

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов розповів, що над складанням списку 557 злодіїв у законі, проти яких запроваджують санкції, протягом дев’яти місяців працювали правоохоронні органи України й кількох інших країн.

“Це копітка робота, яка здійснювалася протягом дев’яти місяців співробітниками СБУ, МВС, а також наших закордонних партнерів – ФБР, ЦРУ та інших інституцій, які разом із нами відпрацьовували ці процеси”, – заявив Данілов під час свого брифінгу за підсумками засідання РНБО.

До всіх цих осіб застосовані: блокування активів, заборона в’їзду на територію України, відмова в наданні або скасування віз, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозволу на імміграцію, відмова у продовженні строку перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства України та примусове видворення. Окрім того такий самий пакет санкцій був застосований до 111 іноземців, що, як вважається, мають вплив серед світового криміналітету.