Рішення УЄФА: Збірна України технічно програла Швейцарії 3:0. Тепер чекатимемо на рішення Спортивного арбітражного суду

26.11.2020 08:57   -

Після онлайн-засідання, яке відбулось 25 листопада, УЄФА ухвалив рішення присудити збірній України технічну поразку, – інформує офіційний сайт УАФ.

Під час розгляду справи, швейцарській та українській сторонам надали можливість продемонструвати свої докази. Апеляційний комітет УЄФА вирішив визнати, що матч не відбувся з вини збірної України, та зарахувати їй технічну поразку – 0:3. Рішення можна оскаржити в Спортивному арбітражному суді.

Це означає, що збірна України “вилітає” з найвищого дивізіону Ліги націй (А), посівши останнє місце у групі зі Швейцарією, Німеччиною та Іспанією. У наступному сезоні “синьо-жовті” виступатимуть у дивізіоні В.

Україні присудили технічну поразку за матч зі Швейцарією

Нагадаємо, 17 листопада, влада кантону Люцерн заборонила проводити матч Швейцарія – Україна через нові випадки коронавірусу у таборі “синьо-жовтих”. УАФ була готова провести поєдинок 18 листопада з наявними неінфікованими гравцями. Але УЄФА запропонував зібрати на наступний день нову команду з футболістів, які не контактували з інфікованими – УАФ заявила, що це неможливо.

З огляду на те, що вся делегація збірної України з футболу потрапила в обов’язковий карантин після рішення компетентних органів охорони здоров’я в Люцерні (Швейцарія) після повернення членами її делегації позитивних результатів тесту на COVID-19, Ліга націй УЄФА 2020/21 Матч групового етапу між Швейцарією та Україною, який повинен бути зіграний 17 листопада 2020 року, не може бути зіграний, – повідомляє офіційний сайт UEFA.

Справа була передана до Контрольно-етичного та дисциплінарного органу УЄФА для прийняття рішення відповідно до спеціальних правил, що застосовуються до фази ліги Ліги націй УЄФА 2020/21. На підставі статті 29 (3) Дисциплінарного регламенту УЄФА та враховуючи невідкладні обставини справи, Голова Контрольно-етичного та дисциплінарного органу УЄФА передав справу до апеляційного органу УЄФА.

Голова апеляційного органу УЄФА прийняв таке рішення:

  • Для того, щоб оголосити 2020/21 матч Ліги Націй УЄФА між Швейцарією та Україною, який був запланований на 17 листопада 2020 року, а не відбувся через Українську асоціацію футболу (яка, таким чином, вважається, що збірна програла матч 3 – 0) оскільки несе відповідальність за те, що матч не відбувся (як передбачено Циркулярним листом № 66/2020, що встановлює спеціальні правила, що застосовуються до фази ліги Ліги націй УЄФА 2020/21).

Віце-президент УАФ, генеральний секретар асоціації Юрій Запісоцький заявив: «Після отримання резолютивної частини рішення Апеляційного комітету УЄФА УАФ заявляє про свою категоричну незгоду з ним та про свій намір оскаржити дане рішення у Спортивному арбітражному суді в м. Лозанна одразу після отримання повного тексту рішення з мотивувальною частиною».

Україна - Швейцарія де дивитися матч Ліги націй - Футбол 1