Ремонти для економії енергоресурсів: у Дніпрі продовжують оновлення в котельнях

12.08.2021 13:32   -
Автор:

У Дніпрі повним ходом готуються до опалювального сезону.

Оновлення тривають у котельні по вул. Шевченка, 17 та вул. 20-річчя Перемоги, 36. Завдяки ремонтам значно зменшаться тепловтрати, а мешканці отримуватимуть якісніше опалення, – наголошують спеціалісти КП «Теплоенерго». У котельні на Шевченка, 17 вже є новий котел та змонтована нова автоматика безпеки, до того ж встановили сучасний пальник – обслуговує житловий будинок та технікум зварювання та електроніки імені Патона.

«Обладнання було застаріле, пропрацювало майже 30 років, зношене устаткування призводило до зайвих витрат енергоносія. Додам, що такі масштабні ремонти котельні – убезпечення її працівників», – розповів старший майстер теплової дільниці Володимир Зубов.

Кипить робота й по вул. 20-річчя Перемоги, 36. Там наново обмуровують котел. Це потрібно для того, щоб уникнути тепловтрат та зменшити викиди у навколишнє середовище: «Обмуровування котла – ціла система з цегли, вогнетривких плит, ізоляційних матеріалів, металевих скріплювальних частин тощо. Знадобиться на роботу ще з тиждень. Опісля до котла приєднаємо й новий пальник», – зазначив головний інженер теплової дільниці № 1 Андрій Спрінцис.

У КП «Теплоенерго» поділилися: у Дніпрі цьогоріч уже з капремонтом 33 котли, замінено майже 50 кілометрів теплових мереж, відновлено зо 30 кілометрів ізоляції на теплових мережах та встановлено 41 енергоощадний насос.