Регіонал судиться за крісло секретаря Дніпропетровської міськради (ВІДЕО)

24.04.2015 17:35   -
Автор:

Суд за позовною заявою Максима Романенка, колишнього секретаря і виконуючого обов`язки голови Дніпропетровської міської ради, закінчився самовідводом судді Степаненка. Колишній регіонал і один із лідерів групи Олександра Вілкула в міській раді пан Романенко через суд намагається повернути собі крісло секретаря міської ради.
Напередодні в міській пресі з’явилась інформація, що Максим Романенко і суддя В’ячеслав Степаненко вели спільний бізнес.
Про це йдеться у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро”.
Судове засідання мало розпочатися 24 квітня о дев’ятій ранку. Втім, суддя В’ячеслав Степаненко з’явився в судовій залі лише через півтори години в супроводі трьох невідомих чоловіків кремезної статури. В залу були запрошені представники сторін, натомість пресі та численним активістам, які збирались бути присутніми під час розгляду справи, міліціонери за вказівкою судді заборонили входити. Громадські активісти, розлючені півторагодинним очікуванням у стінах непристосованого для таких гучних справ суду, побачивши в судовій залі невідомих, продавили кордон міліції та в супроводі преси ввійшли до приміщення.
Суддя Степаненко пояснив активістам, що приміщення суду не дозволяє проводити судове засідання за участю великої кількості людей, тому йдеться про перенесення судового процесу в інше приміщення. Чому сталася затримка і що роблять невідомі в залі, суддя пояснити не зміг. В результаті численних емоційних діалогів між суддею та активістами, В’ячеслав Степаненко написав заяву про самовідвід.