Суддя у справі Максима Романенка заявив про самовідвід

24.04.2015 14:42   -
Автор:

Сьогодні в Дніпропетровському окружному адміністративному суді мав відбутися розгляд справи по відновленню колишнього секретаря міської ради Максима Романенка на посаді. Нагадаємо, що 4 березня поточного року виконуючий обов’язки міського голови не з’явився на чергову сесію міськради. Зрештою, він отримав недовіру від депутатського корпусу – його усунули з посади і проголосували за призначення новим виконуючим обов’язки міського голови Галини Булавки.
Втім, призначене на 9:00 судове засідання так і не відбулося. Суддя Степаненко, який є наближеним до Максима Романенка через бізнесові зв’язки, з’явився в будівлі суду лише о 9:57.
В’ячеслав Степаненко до призначення на посаду судді як мінімум з 2005 року працював у структурах, підконтрольних Максиму Романенку. Так пан Вячеслав був: директором «НОРМА-ХАРКІВ», засновником якого виступав Максим Романенко, директором товариства з обмеженою відповідальністю «РАНТЬЕ», засновником якого була родичка дружини Максима Володимировича. А ще до того, коли став суддею пан Степаненко був адвокатом і «підпрацьовував» третейським суддею постійно діючого регіонального третейського суду при асоціації «РЕГІОНАЛЬНА ПРАВОВА ГРУПА», що контролюється все тим таки екс-виконуючим обов’язки міського голови. Беззаперечним підтвердженням вищесказаного є оприлюднені на офіційному сайті Єдиного державного реєстру судових рішень – рішення Господарського суду Дніпропетровської області.
Як повідомляє видання «Дніпропетровська Панорама», наразі стало відомом, що Степаненко написав клопотання про самовідвід.
Щойно постанова про самовідвід буде юридично оформлена, стане відомий новий суддя, який призначить дату і місце розгляду справи.

За матеріалами: Дніпроград