Реалізація Бюджету участі у Дніпрі: ініціативні мешканці покращують свої вулиці, двори та райони

04.10.2021 13:17   -
Автор:

Уже 5 років у Дніпрі діє програма «Бюджет участі». Вона дає можливість дніпрянам вирішувати, на що саме слід витрачати кошти територіальної громади. На втілення програми у життя протягом 5 років виділено близько 190 млн грн. Прикладом активного використання механізмів Бюджету участі стали проєкти, реалізовані на житловому масиві Парус.

«У дворі нашого будинку (ж/м Парус, 1-Б) ми вирішили облаштувати спортивний майданчик для дітей старше 10 років. Адже гойдалки для малечі їм вже не цікаві, а вільний час десь проводити потрібно. Тож для того, аби вони не сиділи в телефонах, а тренувалися, ми й створили цей проєкт. Тепер після школи наші підлітки висять на кільцях та тренуються на турниках. Раніше, також завдяки Бюджету участі, ми облаштували більше ніж 300 кв. м пішохідних доріжок там, де найчастіше ходимо: до магазину, дитячого садка та школи. Це вирішило проблему брудного взуття та незручності пересування через калюжі», – розповіла авторка проєктів Ганна Рикова.

Поряд, на вулиці Метробудівській, 8, активні мешканці також реалізували проєкт «Спортивна зала на відкритому повітрі». Тут облаштували спеціальний огороджений майданчик з 7 тренажерами для занять workout.

«Житловий масив Парус змінюється завдяки його активним мешканцям, які подають багато різних проєктів до Бюджету участі. Найпопулярнішими з них є благоустрій прибудинкових територій та дворів, розвиток закладів освіти та ті, що стосуються безпеки. Програма «Бюджет участі» надає можливість мешканцям міста диктувати владі на що саме потрібно спрямовувати бюджетні кошти та які саме заходи необхідно впроваджувати у кожному конкретному районі, масиві, дворі тощо. Наразі загальний обсяг фінансування на реалізацію проєктів-переможців у 2022 році становить 48 млн грн», – підсумувала  директорка департаменту інноваційного розвитку ДМР Юлія Павлюк.