Разумков зверниться до суду, якщо “слуги” спробують позбавити його депутатського мандата

06.10.2021 06:08   -

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков пообіцяв подати до суду в тому випадку, якщо його спробують позбавити депутатського мандата після відставки з посади спікера, – заявив він в ефірі телеканалу «Прямий».

«Так, я буду відстоювати свої права. Тому що це вже не про посаду, а це про можливість робити те, що я обіцяв, як політик. І тут це вже буде не моя власна позиція, це буде не моя посада, а це буде те, за що, в тому числі, голосували – і мене, і колег, які працюють у стінах ВРУ. Це вже не про посади, а про людей» – сказав він.

Зазначимо, що раніше Разумков заявив, що вважає процедуру своєї відставки з посади голови Верховної Ради незаконною, проте звертатися до суду з цього приводу він не планує.

Нагадаємо, Рада 5 жовтня відсторонила Разумкова від ведення засідань парламенту на два пленарні дні – 5 і 6 жовтня. Питання про відставку Разумкова вже включили до порядку денного ВР 7 жовтня “Арахамія і “слуги” хочуть змінити голову Верховної Ради Дмитра Разумкова на Стефанчука, Зеленський не проти”.

Ще під час перерви в Раді стало відомо, що фракція «Слуга народу» намагається звільнити спікера ВР Разумкова «в обхід регламенту».

4 жовтня парламент запустив процедуру відставки Разумкова. При цьому сам Разумков заявляв, що процедура відкликання спікера ВР буде проходити виключно за регламентом.