Арахамія і “слуги” хочуть змінити голову Верховної Ради Дмитра Разумкова на Стефанчука, Зеленський не проти

05.10.2021 11:05   -

За поданням голови парламентської фракції партії “Слуга народу” Давида Арахамії стартувала процедура відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.

Як передає “Новинарня” в понеділок, 4 жовтня, відповідний документ у фейсбуці оприлюднив спікер парламенту.

“За поданням народного депутата Давида Арахамії запускається процедура відкликання голови Верховної Ради України з посади”, – зазначив Разумков.

Він укотре наголосив, що процедура його відкликання з посади спікера відбуватиметься виключно згідно із законом та регламентом парламенту.

Нагадаємо, голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія 30 вересня подав запит на збір підписів за відставку Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради.

Як відомо, Разумков був першим номером у списку партії “Слуга народу” на парламентських виборах у 2019 році. Останнім часом він почав виявляти самостійність, що не подобається офісу президента.

Щоб зареєструвати постанову щодо відкликання голови ВР, необхідно заручитися підтримкою щонайменше третини народних депутатів від конституційного складу парламенту, тобто 150 нардепів. Після цього за відставку спікера мають проголосувати принаймні 226 депутатів.

2 жовтня стало відомо, що “слуги” вже зібрали більш як 150 підписів.

Очікується, що “СН” обере головою Ради замість Разумкова його першого заступника Руслана Стефанчука.

Відставка Разумкова – Стефанчук цілком задоволений посадою віцеспікера »  Слово і Діло

Зеленський вважає, що голова Верховної Ради Дмитро Разумков будує своє особисте політичне життя і сторониться однопартійців, тому монобільшість відкликає його з посади.

Про це він розповів під час пресконференції в готелі Rixos Prykarpattya у Трускавці, передає “Укрінформ“.

“Партія має мільйон питань. Я вчора чув ці мільйон питань до голови Верховної Ради як не до голови Верховної Ради, перш за все, а як до людини, яка делегована цією командою. Ми всі розуміємо, що сьогодні він не є членом цієї команди, він про це говорить достатньо відкрито. Незважаючи на відкриті розмови, є і закритий формат різних розмов з ним. Ми розуміємо, що він хоче бути не просто суб’єктом і сторониться вже своїх однопартійців. Чому? Тому що партія “Слуга народу” як будь-яка партія, яка потрапляє у Верховну Раду України, спочатку має один рейтинг, потім цей рейтинг змінюється. Він бачить своє особисте політичне життя. Це його вибір. Рабства немає, я завжди всім це повторюю. Але якщо ти вирішив іти своїм шляхом, це твій вибір, це нормально”, – прокоментував Зеленський.

1-3 жовтня в Трускавці відбулися збори депутатів президентської партії “Слуга народу”. Зібрання передбачає тімбілдінг, обговорення робочих питань, зустрічі з посадовцями-силовиками, розваги тощо. 2 жовтня президент Володимир Зеленський взяв участь у зустрічі зі “слугами народу” в готелі Rixos Prykarpattya у Трускавці.