Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 4 грудня 2021 року

04.12.2021 08:37   -

Збройні формування Російської Федерації продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті у рамках Тристоронньої контактної групи.

Упродовж минулої доби, 3 грудня, з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 3 з яких із застосуванням забороненого мінськими домовленостями озброєння, – повідомляє ООС.

В напрямку КРАСНОГОРІВКИ окупанти вели вогонь з протитанкової гармати МТ-12. В бік КРИМСЬКОГО російські найманці здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Поблизу СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКОЇ ворог двічі вів обстріли, застосовуючи артилерію калібру 122 мм та озброєння БМП-1.Біля ЗАЙЦЕВОГО ворожі війська вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. В районі ПОПАСНОЇ противник здійснив обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїн перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – задовільний.

Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли. Станом на 7 годину ранку, 4 грудня, порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.