Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7.00 18 лютого 2022 року

18.02.2022 10:03   -

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Упродовж минулої доби, 17 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 60 порушень режиму припинення вогню, 43 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння, – повідомляє ООС.

Російсько-окупаційні війська обстріляли: НОВОТОШКІВСЬКЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та станкових протитанкових гранатометів.

ВОДЯНЕ – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів, автоматичних станкових гранатометів та протитанкових ракетних комплексів.

ТРУДІВСЬКЕ – з мінометів калібру 82 мм. СТАРОГНАТІВКУ – з мінометів калібру 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. ПІВДЕННЕ й МАЙОРСЬК – з мінометів калібру 82 мм та автоматичних станкових гранатометів. ЛОБАЧЕВЕ – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм, 82 мм та автоматичних станкових гранатометів. НОВОСЕЛІВКУ ДРУГУ – з протитанкових ракетних комплексів.

ЛУГАНСЬКЕ та СТАРИЙ АЙДАР – з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм. МАР’ЇНКУ – з мінометів калібру 120 мм й 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. СВІТЛОДАРСЬК – з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів. ТРОЇЦЬКЕ – з озброєння танка, мінометів калібру 120 мм та 82 мм. ПОПАСНУ – зі станкових протитанкових гранатометів. ЗАЙЦЕВЕ – з мінометів калібру 82мм, автоматичних станкових гранатометів. НОВОЗВАНІВКУ – з артилерії калібру 152 мм.

СТАНИЦЮ ЛУГАНСЬКУ- двічі з артилерії калібру 122 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм, а також автоматичних станкових гранатометів. НОВОЗВАНІВКУ – з артилерії калібру 122 мм. ПІСКИ – з мінометів калібру 82 мм, ручних та станкових протитанкових гранатометів, стрілецької зброї. ГОЛЬМІВСЬКИЙ та МАЙОРСЬК – з мінометів калібру 120 мм та автоматичних станкових гранатометів. ХРЯЩІВКУ та СИЗЕ – з артилерії калібру 122 мм. АВДІЇВКУ, ШУМИ, ТРАВНЕВЕ, НЕВЕЛЬСЬКЕ, ДОНЕЦЬКИЙ, ОПИТНЕ та ГРАНІТНЕ – з мінометів калібру 120 мм. ШИРОКИНЕ – з ручних та станкових протитанкових гранатометів.

Крім того, на Донеччині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Від дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, ще один – бойове травмування. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я пораненого військовослужбовця – середньої важкості, травмованого – задовільний. Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ поранено двох цивільних осіб.

Також, вчора від ворожих обстрілів пошкоджено споруду дитячого садочку, лінії електропередач, газогін та зруйновано 2 приватні будинки в СТАНИЦІ ЛУГАНСЬКІЙ. Троє працівників дошкільного навчального закладу отримали контузії.

Окрім цього, збройні формування РФ обстріляли з артилерійських систем населений пункт ВРУБІВКА та пошкодили будівлю місцевої загальноосвітньої школи, газогін та приватний будинок. Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

За поточну добу з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню, 4 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Російсько-окупаційні війська обстріляли: БОЛОТЕНЕ та НОВОГНАТІВКУ – з артилерії калібру 122 мм. Двічі СТАРОГНАТІВКУ – з мінометів калібру 120 мм та великокаліберних кулеметів. ЧЕРМАЛИК – з автоматичних станкових гранатометів. ШУМИ – з мінометів калібру 82 мм.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

Військовослужбовці Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації.