Із Державним Прапором через всю Україну: у Дніпрі зустріли символічний Поїзд Єднання

17.02.2022 17:00   -

Вранці на Січеславщину прибув патріотичний Поїзд Єднання. Він прямує через усю Україну за маршрутом Рахів-Маріуполь. Везе із заходу на схід країни Державний Прапор. Потяг зробив 15-хвилинну зупинку на залізничному вокзалі Дніпра. Там його зустріли представники обласної влади та мешканці міста, – повідомляє ДніпроОДА

«В умовах гібридної війни демонструємо усьому світу, що Україна – єдина. Незалежно від того, у якій області  народилися і мешкаємо, ми всі бажаємо одного – жити під чистим мирним небом. Наша єдність – запорука успішної країни», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. 

Мандрівку потяг №6 розпочав опівдні 16 лютого в Рахові. Загалом проїде 12 областей – Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Хмельницьку, Житомирську, Київську, Черкаську, Кіровоградську, Дніпропетровську, Запорізьку, Донецьку. Це найдовший залізничний маршрут України – понад 1806 км.

«На Закарпатті потяг зустрічали з музикою, на Івано-Франківщині – з військовим оркестром. Усюди вітали дуже тепло. Багато приємних вражень і у нас, і у пасажирів», – розповів провідник пасажирського вагону Олександр Черемисін.

У Дніпрі Поїзд Єднання зустріли представники обласної влади, відомі спортсмени і тренери, медики, артисти, військові.

«Незважаючи на те, що у багатьох були якісь справи, ми знайшли час та зібралися, аби зустріти потяг. Для мене це і є єднання. У складні часи дуже важливо згуртовуватися. Бо разом ми сильніші», – поділився майстер спорту міжнародного класу з дзюдо Олег Вередиба. 

На платформі розгорнули синьо-жовтий Державний Прапор – його везуть із Закарпаття на Донеччину. На кожній зупинці представники місцевої влади та громадські активісти залишають на стязі слова підтримки та щирі побажання.

Після теплої зустрічі потяг вирушив далі. Загалом у дорозі він проведе майже 29 годин. Зупинки зробить на 15 станціях 7 областей.  

До кінцевого пункту призначення, Маріуполя, потяг прибуде 17 лютого після 17:00.