Ракета-носій «Дніпро» успішно вивела на орбіту 5 супутників

06.11.2014 13:24   -
Автор:

Стартувала ракета-носій 6 листопада о 9.35 за київським часом з пускової бази «Ясний» в Оренбурзькій області. Це вже 21-й успішний пуск РН «Дніпро», яка спроектована Конструкторським бюро «Південне» та виготовлена Південмашем спільно з українськими та російськими підприємствами.
Про це повідомляє центр інформаційних зв’язків КБ «Південне», пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
На навколоземну орбіту виведено космічний апарат ASNARO (Передовий супутник з новою архітектурою системи дистанційного зондування Землі) та 4 мікросупутники.
Космічний апарат ASNARO розроблений Інститутом технологій експериментальних космічних апаратів (USEF) і корпорацією NEC та призначений для дистанційного зондування Землі. Маса супутника – 500 кг.
Мікросупутники Hodoyoshi-1, ChubuSat-1, TSUBAME і Qsae-EOS розроблені університетами Японії та призначені для астрономічних спостережень і дистанційного зондування Землі.
На сьогодні РН «Дніпро» виведено на навколоземні орбіти 124 космічних апарати 30 країн світу в тому числі: України, Великобританії, Аргентини, Бельгії, Бразилії, Німеччини, Данії, Єгипту, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Казахстану, Канади, Малайзії, Нідерландів, Норвегії, ОАЕ, Польщі, Росії, Саудівської Аравії, Сінгапуру, США, Таїланду, Туреччини, Франції, Швеції, Еквадору, Південної Африки, Південної Кореї, Японії.
Нагадаємо, що ракета-носій «Дніпро» була сконструйована на базі найпотужнішої в світі міжконтинентальної балістичної ракети РС-20Б (за класифікацією НАТО – SS-18 «Сатана»). Попередній запуск «Дніпра» був здійснений 19 червня 2014. Тоді в космос було виведено 33 космічні апарати.