Путіну довелося вибачатися за свою хамку-речницю Захарову

11.09.2020 08:08   -

Владімір Путін і міністр закордонних справ Серґєй Лавров вибачилися перед президентом Сербії Александаром Вучичем за пост речниці МЗС Марії Захарової, – повідомляє Бабель.

Історія почалася коли Вучич провів зустріч із Трампом у Білому домі 4 вересня. А позаяк Трампу дуже потрібна Нобелівська премія миру, то невипадково в цей момент перебував у США і прем’єр Косова Абдулла Хоті, з яким під час зустрічі Косово та Сербія буцімто домовилися про повну нормалізацію економічних взаємин, хоча Вучич визнавати незалежність Косова відмовився.

У Мережі стала активно поширюватися фотографія із зустрічі Вучича та Трампа. На ній президент США сидить за своїм столом в Овальному кабінеті, тоді як сербський президент — на стільці за кілька метрів від столу. Саме її опублікувала на своїй сторінці Марія Захарова.

«Якщо вас покликали в Білий дім, а стілець поставили так, ніби ви на допиті, сідайте як на фото № 2. Ким би ви не були. Просто повірте», — написала вона і проілюструвала це фотографією сцени із фільму «Основний інстинкт», де акторка Шерон Стоун закидала ногу за ногу.

Если Вас позвали в БД, а стул поставили так, будто Вы на допросе, садитесь как на фото #2. Кем бы Вы ни были. Просто…

Опубліковано Maria Zakharova Субота, 5 вересня 2020 р.

Ця публікація спричинила серйозну критику в Сербії серед чиновників. На неї одразу відреагував і сам президент Вучич. «Марія Захарова найбільше говорить про себе. Примітивізм і вульгарність говорять про неї, а також про тих, хто її туди помістив», — заявив він.

Через деякий час Захарова відредагувала пост і зазначила, що її неправильно зрозуміли. Вона начебто хотіла показати «протокольні хитрощі» і наявність «зверхнього ставлення з боку виняткових», але як кажуть “на масквє” “хараша ложка к абєду”.

Можливо це була помста за відмову Сербії від участі у навчаннях «Слов’янське братство» з Білоруссю та РФ, про яке ми нещодавно писали, а ми знаємо як поводиться московщина з “братами”, які їй відмовляють.