Путін викликає в українців ненависть та презирство, – опитування

14.10.2014 17:11   -
Автор:

Опитування проводилося в межах Регулярного дослідження електоральних настроїв населення на основі Омнібусу GfK Ukraine протягом 4-18 вересня 2014 року.
Про це повідомляє видання «ГЛАВНОЕ».
Найчастіше Президент Російської Федерацій Володимир Путін викликає в українців ненависть (41%), презирство (34%) та роздратування (20%). 6% опитаних поважають Путіна, тоді як 4% відчувають до нього співчуття. Лише 3% бояться Володимира Путіна. 15% респондентів відповіли, що не мають до Президента Путіна жодних почуттів.
Молодь у віці 16-19 років та люди похилого віку (від 60 років) найчастіше за інших відповідали, що Володимир Путін викликає в них почуття ненависті (47% та 46% відповідно). Водночас найбільш байдужими до Президента РФ виявилися респонденти у віці 20-29 років (22% відповіли, що не мають жодних почуттів до нього).
Українці з середнім рівнем доходу частіше за інших обирали варіант відповіді «ненависть» (48% проти 38% у респондентів з низьким рівнем доходу та 32% з високим) та рідше за інших – варіант «повага» (3% проти 7% у респондентів з низьким рівнем доходу та 8% з високим).
Щодо регіональних особливостей, то мешканці східного регіону традиційно з більшою повагою ставлять до Президента РФ (20%). Водночас у цьому регіоні зафіксована найбільша частка опитаних, які ставляться до Путіна байдуже (24%).
Про дослідження
Загальна вибірка опитування складає 1000 респондентів у віці старше 16 років на місяць. Вибірка є репрезентативною для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Опитування проводилось методом особистого інтерв’ю. Респонденти мали можливість обрати кілька варіантів відповіді. Максимальна похибка – 3,1%.