ПриватБанк вручив Коломойському та Боголюбову ізраїльські позови через «Голос України»

18.08.2021 21:23   -

ПриватБанк опублікував повідомлення у «Голосі України» для вручення ізраїльського позову ексвласникам банку Ігорю Коломойському, Геннадію Боголюбову та довіреній особі Вячеславу Карташову у справі про виведення 17 млрд грн в ізраїльський Банк Дисконт, – повідомляється на сайті ПриватБанку.

ПриватБанк раніше звернувся до Окружного суду м. Тель-Авів-Яффа, Ізраїль, із позовом до своїх колишніх власників та інших відповідачів щодо, як заявлено, незаконного привласнення та відмивання коштів.

Внаслідок цього щонайменше $600 млн (близько 16,5 млрд гривень) були незаконно виведені з банку в період з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку в Ізраїльському Банку Дисконт (Israel Discount Bank).

«Відповідно до рішення ізраїльського суду від 26 квітня 2021 року, банк публікує повідомлення в газеті Голос України для вручення ізраїльського позову в Україні Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, а також іншому відповідачу – Вячеславу Карташову  (їхня давня довірена особа, яка наразі обіймає посаду директора департаменту юридичного супроводу в ПАТ “Укрнафта”) відповідно до Гаазької Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах”, – йдеться у повідомленні.