При перетині українського кордону тепер треба відбути 10-денну самоізоляцію

04.08.2021 08:56   -

МВС повідомляє, що з 5 серпня змінюються правила перетину кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду, що пов’язані з карантином. Підставою є постанова Кабінету міністрів щодо внесення змін у діючий карантинний режим через пандемію коронавірусу.

Зокрема, встановлюється вимога щодо обов’язкової самоізоляції осіб, що прибувають в Україну. Термін самоїзоляції – 10 діб. Але це не для всіх, адже окремим особам доведеться тримати самоізоляцію 14 діб. Це стосується тих, хто приїжає в Україну з Росії та Індії.

І громадяни України, й іноземці, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, підлягають самоізоляції. Строк самоізоляції становить 10 днів та розпочинається через 72 години з моменту перетину. Дана норма не стосується осіб, які прибули з Росії, Індії та перебували на їх території більше ніж 7 днів протягом останніх 14 днів. Для них строк самоізоляції – 14 днів. Самоізоляція не застосовується або припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту, який проведено після перетину державного кордону. Дана норма не стосується осіб, які прибули з Росії та Індії“, – пояснює МВС.

В такий спосіб Уряд намагається контролювати захворюваність на ковід в Україні.

Нагадаємо, що в Україні поступово зростає кількість нових випадків коронавірусу. Так, за добу 3 серпня було зафіксовано 984 нових випадків коронавірусу, при цьому 43 людини померли від вірусу.