Проводити богослужіння вночі необов’язково, – заявив голова української церкви

20.04.2022 14:24   -

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній пояснив, як освятити паску на Великдень під час війни. Епіфаній закликав українців на Світлу Пасху не скупчуватись у церквах через небезпеку в умовах, коли московити нагло обстрілюють українські міста ракетами.

Про це він розповів під час телемарафону, – передає «Радіо Свобода».

«Ми вже благословили, що в певних регіонах [де йдуть бої та обстріли] проводити богослужіння необов’язково вночі. Богослужіння можуть проводитися і в неділю вранці. Віряни повинні не скупчуватися у великих кількостях при освяченні пасок. А також ті, хто матиме бажання, може долучитися до трансляції богослужіння онлайн, а потім прийти у храм та освятити паски та пасхальні приношення», — сказав митрополит.

“Будемо все ж таки покладати надію на Бога, що до того часу перемога буде на нашому боці. В ці великопісні дні ми всі намагаємося ставати кращими, духовно очищуватися і гідно на духовному рівні зустріти Воскресіння Христове. Ми маємо розуміти, що Воскресіння відбулося через страждання. Заради нашого спасіння Господь переніс невимовні страждання, і в результаті була перемога над смертю і злом. І зараз це вселяє в нас надію, що ми також через страждання і випробування війною, отримаємо перемогу. Буде воскресіння, перемога добра над злом та перемога у цій непростій війні”, – сказав Епіфаній.

“Будемо боротися і робити все від нас залежне, щоб перемога наступила якомога швидше. Тому я благословляю цей час, наше українське військо, президента і весь український народ і надалі так наполегливо відстоювати правду та нашу державу. Разом ми неодмінно переможемо”, – додав Епіфаній.

Ще 18 квітня Центр протидії дезінформації при РНБО попереджав про те, що армія московитів може вдатися до провокацій на Великдень. Пропагандистські ЗМІ поширювали заяви про те, що «націоналісти обстрілюватимуть православні храми» у Великодню ніч, щоб «звинуватити в цьому рф».