Космічний інтернет буде доступним для всіх українців

20.04.2022 14:32   -

В Україні скасували обмеження на користування інтернетом через термінали Starlink для всіх громадян та юридичних осіб.

Про це повідомив на брифінгу голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь.

“Прийнято рішення з командою віцепрем’єра Федорова, на період воєнного стану використовувати зазначені термінали, всіма охочими. До цього заборони не було, лише нормативні обмеження які сьогодні усунули”, — сказав Щиголь.

За його словами, використовувати термінали Starlink зможуть усі громадяни України та юридичні особи всіх форм власності.

Starlink — це проєкт компанії Ілона Маска SpaceX, який за допомогою супутників надає доступ до широкосмугового інтернету. Проєкт запустили у 2020 році в США та Канаді, а просто зараз — станції їдуть до України. 

Starlink — це платформа, яка представляє собою мережу супутників. Ці супутники на орбіті взаємодіють між собою на частоті понад 10 тисяч ГГц завдяки лазерному променю. Із наземними станціями та терміналами користувачів зв’язок забезпечується Ка-антенами через радіодіапазони із частотою 12 ГГц. Швидкість такого інтернету — до 1 Гбіт/с для кожного абонента, а користуватися ним можна у будь-якій точці землі.

Ілон Маск відповів на прохання Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова про доступ до супутникового інтернету.

Проєкт Ілона Маска з надання послуг супутникового інтернету Starlink почав роботу над відкриттям представництва в Україні.

Суспільне звернулося до пресслужби Держспецзв’язку, щоб дізнатись про технічні аспекти отримання доступу до інтернету за допомогою Starlink. В установі пообіцяли надати відповідь згодом.

Новые результаты бета-тестов Starlink - Rozetked.me