Прокурор Федик: “Масових фальсіфікацій не зафіксовано”

29.10.2014 18:35   -
Автор:

Прокурор Дніпропетровської області Роман Федик зазначив, що прокуратура не має ніяких важелів впливу на втручання у виборчий процес. Все, що залежить від органів прокуратури стосовно дотримання вимог виборчого законодавства, нею виконується повною мірою згідно з вимогами чинного законодавства.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
“Під час організації та проведення позачергових виборів народних депутатів органами міліції до ЄРДР внесено відомості за 21 фактом за заявами щодо порушень виборчого законодавства. Проводиться досудове розслідування. У даних кримінальних провадженнях прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво. Всі заяви, яких на Дніпропетровщині зареєстровано понад 100, зафіксовано та внесено до Журналу єдиного обліку та всім надається правова оцінка. Будь-яких заяв, скарг, від штабу Національного захисту до органів прокуратури не надходило.
Читайте також: В Новомосковську триває пікет проти фальсифікацій (ФОТО)
Масових фальсифікацій, які б вплинули на результати виборів, не зафіксовано. В цілому вибори пройшли законно, об’єктивно, прозоро, що було відзначено міжнародними спостерігачами.
Щодо результатів виборів, якими б вони не були – це вибір людей і його треба сприйняти.
Читайте також: Невідомі блокують засідання окружної комісії по 24-му виборчому округу
Згідно з Законом України «Про вибори народних депутатів України», рішення, дії чи бездіяльність, що стосується виборів депутатів можуть бути оскаржені до відповідної виборчої комісії та суду. Розслідування злочинів за фактами порушень виборчого законодавства здійснюється слідчими підрозділами органів внутрішніх справ.
Читайте також: Возле ОВК№25 проходит стихийный митинг горожан, которые выступают против препятствования свободному волеизъявлению граждан и признания результатов выборов
Щодо ультиматуму та обвинувачень з боку заступника ОДА – кожне слово, кожний факт мають бути обґрунтовані, підтверджені. Не лічить посадовцю такого рівня на широкий загал громадськості виносити свої емоції та порожні обвинувачення, тим більше некоректно висувати свої вимоги у вигляді ультиматуму Президенту нашої держави. Такі дії не додають авторитету органам державної влади та впливають на рівень довіри до неї”, – зазначив обласний прокурор Федик.