В нашій області викрито банду рабовласників

20.10.2020 15:28   -

Правоохоронці викрили злочинну групу, яка тримала людей у трудовому рабстві. На Січеславщині банда із шести осіб підозрюються у вербуванні вразливих груп населення та утримування їх у трудовому рабстві.

Заробітчани працювали на полях в Апостолівському районі, не мали можливості вільно залишити місце роботи та були змушені майже задарма виконувати «чорні» роботи, – повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Зазначається, що в рамках розслідування за місцями мешкання фігурантів відбулися санкціоновані обшуки, в результаті яких поліцейські вилучили речові докази незаконної діяльності – майже 300 тисяч гривень, 650 літрів спирту, понад тисячі пачок цигарок, «чорнові« записи та комп’ютерну техніку. Також слідчі опитали потерпілих та свідків, які підтверджують факт трудової експлуатації.

Так, дії зловмисників кваліфіковані за ч. 2 ст. 149 (Торгівля людьми) Кримінального кодексу України. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої. Наразі вирішується питання про вручення трьом фігурантам повідомлення про підозру. Проводяться подальші слідчі дії.