На Дніпропетровщині чоловік зламав державний прапор – його затримала поліція

20.12.2021 14:51   -

У Синельниківському районі Дніпропетровської області поліція затримала 34-річного містянина за наругу над державним прапором – чоловік зірвав з електричної опори державний прапор України, після чого кинув його на проїзну частину. Про це повідомила поліція області.

19 грудня о 15:30 до відділення поліції № 5 Синельниківського районного управління поліції надійшло повідомлення від старости Маломихайлівської ОТГ. Заявник повідомив, що близько 8-ї години ранку у смт Просяна на вул. Центральна чоловік з електричної опори, на якій було закріплено державний символ, зірвав його, зламавши кріплення та його основу. Після чого кинув прапор на проїзну частину. Проведеними заходами та переглядом записів з камер відеоспостереження правоохоронці встановили причетного до злочину зловмисника. Ним виявився 34-річний раніше судимий місцевий житель“, – сказано в повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. За цією статтею чоловіку загрожує покарання штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

На зображенні може бути: 2 людини, дорога та текст «нацональна полщия»