6 грудня – 30-та річниця Збройних Сил України

06.12.2021 16:16   -

Україна святкує 30 років своєї армії.

6 грудня о 18.00 одночасно ​у Харкові на площі Свободи​, Одесі біля Морського вокзалу​, Краматорську на площі Миру​ селі Озерне Житомирської області​, Львові на площі біля Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (перехрестя вулиць Героїв Майдану та Стрийської) та Києві на Михайлівській площі ​відбудуться урочистості з нагоди 30-ї річниці Збройних Сил України за участі Глави держави, керівництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України.​

Відбудуться демонстраційні покази новітніх зразків озброєння та військової техніки, пройдуть церемонії вручення бойових прапорів та почесних найменувань військовим частинам, нагородження військовослужбовців державними нагородами. ​

Нині, на жаль, багато країн планети, від А (Америка) до Я (Японія), живуть майбутньою війною. Війна палає в інформаційному просторі, у фінансовій сфері. Лише за 2020 рік шість провідних Центробанків світу (ФРС, ЄЦБ, ЦБ Австралії, Великобританії, Швейцарії та Японії) «вкинули» 9 трлн. дол., які не пішли у «фінансовий контур», а вихлюпуються на товарні ринки. Розкручується спіраль інфляції. Війна – ліки від переїдання ситим життям. Черчілль писав, що війна — це коли за інтереси інших гинуть безневинні люди. На жаль, війна – це спосіб багатих людей захистити свої інтереси, посилаючи дітей середнього та бідного класів на смерть. До війни треба готуватись. І душею, і тілом.

В армії жартують: Чоботи потрібно чистити з вечора, щоб уранці надіти їх на свіжу голову. На жаль, “чоботи війни” знадобляться всім. Війна складається із непередбачених подій. Зручних окопів немає. Війна – важка праця. Пінта поту зберігає галон крові. Виховання солдата починається з того, що йому забороняють набагато більше, ніж будь-якій іншій людині. Дисципліна – душа армії. Вона перетворює невелике військо на могутню силу. Противника треба перехитрити, переграти, побувати “в його шкурі”. Дуглас Макартур (1880-1964) американський військовий діяч, генерал армії стверджував: найкраща  удача – це удача, яку ви самі собі забезпечили.

Український вовк слабший за російського ведмедя, європейського лева і східного тигра, але в цирку він не виступає. Спритність та швидкість реакції дає шанс вовку осідлати ведмедя у 2022 році – Році Тигра… Бажаю українській армії успіху! Сила віри і надії наче сила Бога – в боротьбі та праці мирній буде перемога!“, – відзначив Михайло Арошенко, ветеран локальних воєн з Дніпра.