Проект перебудови вокзальної площі – профанація, – громадськість

21.10.2016 15:22   -
Автор:

Проект перебудови вокзальної площі – ганьба і профанація, плани перебудови потребують офіційного громадського обговорення за участю містян. Про це йдеться в офіційній заяві організації «Майдан Січеслав-Дніпро», повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Творці і «промоутери» проекту, в тому числі заступник мера Михайло Лисенко та, мабуть, і сам Борис Альбертович геть забули, що обласний центр – місто козацької слави. Місто, де були розташовані перші шість козацьких січей. І саме про це в першу чергу повинні знати наші гості. Однак замість традиційної символіки нам пропонують черговий пам’ятник дурості а ля «Метеор» біля Льодового палацу – таке собі «око Саурона», як його вже охрестили користувачі соцмереж. Де наш козак – з шашкою, люлькою і на коні – питання, виявляється, риторичне.
По-друге, варто згадати, що поки ще на площі стоїть хрест пам’яті жертвам Голодомору. Саме на цьому місці збирали трупи наших загиблих земляків для подальшого поховання. Саме сюди приходять патріоти, родичі загиблих і просто небайдужі городяни вшанувати пам’ять предків. До речі, навіть «попередники» обіцяли на цьому місці встановити невелику каплицю. Ну а нові демократи (чи демократи вони взагалі?) про такі «дрібниці» не думають в принципі», – йдеться у заяві.
Горе-проектанти вирішили прибрати з площі трамваї. Виходить, соціально незахищеним жителям і гостям міста (а значить, майже всім, шановні!) треба буде топати з валізами до і від вокзалу хто знає скільки. Якщо ви, Борис Альбертович, не знали, то повідомляємо: далеко не у всіх ваших земляків є гроші на таксі або свій автомобіль. Деяким – з урахуванням нових тарифів на комунальні послуги – і на трамвай наскребти не завжди доводиться. Ви про них подумали? А чим?
В результаті хорошого в проекті небагато. Наприклад це те, що реставрують фасади розташованих поруч будівель, а маршруткам і іншому транспорту з пасажирами все ж таки дозволять під’їжджати ближче до вокзалу. Правда, куди потім діватися маршруткам – не зрозуміло. Втім, може пару-трійку супермаркетів знесуть – хто його знає.
Читайте также: К ноябрю 2017 года днепрянам обещают новую Привокзальную площадь (ФОТО)
В іншому проект – ганьба і профанація, що нагадує суцільну парковку, за яку будуть в січні 2017 роки боротися учасники тендера. І бізнесменам та іншим «дядькам Скруджам» буде плювати, що в проекті на першому місці не людина, пам’ять про загиблих і козацька слава, а бездушна машина і чиєсь там око.
Пропонуємо можновладцям не поспішати з затвердженням остаточного проекту, а дослухатися до думки містян та провести офіційні громадські обговорення з питання реконструкції Вокзальної площі у м. Дніпро, відзначають представники організації «Майдан Січеслав-Дніпро».