Про шахрайство Трампа заради перемоги за будь-яку ціну розповідає у свої книжці екс-адвокат президента

14.08.2020 13:53   -

Екс-адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен опублікував передмову своєї книги і обіцяв розповісти, як американський лідер шахраював на президентських виборах за допомогою Росії, – повідомляє CNN.

«Половині американців здавалося, що Трамп, по суті, був контрольованим Росією брехуном, який за допомогою брехні проклав свій шлях до Білого дому; іншій половині, прихильникам Трампа, здавалося, що весь скандал з Росією був полюванням на відьом, придуманої демократами … Обидві сторони помилялися », – слова Коена в передмові до його книжки “Зрадник: Реальна історія Майкла Коена, колишнього особистого адвоката президента Дональда Трампа”, яка повинна вийти 8 вересня.

«Трамп вступив в змову з Росією, але не за допомогою таких витончених методів, якими уявляли собі його очорнителі. Також я знав, що розслідування Мюллера не було полюванням на відьом. Трамп шахраював на цих виборах, за потурання з боку Росії, , позаяк він робитиме все – я маю на увазі прямо все -, аби «вигравати» завжди – це було його моделлю ведення справ і способом життя», – йдеться у передмові.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - knizhka.png

Трамп відреагував на ці звинувачення – назвав Коена “щуром” і брехуном. Раніше американський мінюст заборонив публікацію мемуарів Коена, але потім цю заборону було скасовано.

Це вже третя книжка, яка викриває сутність і негідні вчинки Трампа від людей, котрі знайомі з темною прихованою стороною чинного президента. Але реакції Трампа та його адміністрації завжди однакова: зневага, заперечення, образи.

Нагадаємо, в червні в світ вийшла книга спогадів колишнього радника президента США з національної безпеки Болтона, в якій він описує свою роботу в Білому домі в 2018-2019 роках. «Набір брехні і розкрученої напівправди». Такими словами держсекретар США Майк Помпео оцінив книгу Болтона. У Білому домі упевнені, що колишній радник з нацбезпеки був вигнаний за крайню агресивність і тепер мстить президентові США.

ЗМІ також публікували уривки з книги племінниці президента США Мері Трамп «Занадто багато і ніколи недостатньо: як моя сім’я створила найнебезпечнішу людину в світі». Авторка книжки називає Трампа «соціопатом». За її словами, «пиха і невігластво» Трампа загрожують США, а ЕГО президента «дуже крихке і потребує постійного підживлення».

Прес-секретар Білого дому Кейлі Макінені сказала, що книга містить «сміховинні і абсурдні твердження». За її словами, заяви Мері «не мають абсолютно ніякого стосунку до правди».

У 2018 році Майкла Коена засудили до трьох років в’язниці за махінації при фінансуванні передвиборних кампаній, а також за неправдиві свідчення.

Коен зізнався, що платив гроші за мовчання двом жінкам, у яких нібито був зв’язок з Трампом.

Також Коен зізнався, що збрехав про плани будівництва хмарочоса Trump Tower в Москві під час надання свідчень в Конгресі США у справі про втручання РФ у вибори президента США.

У 2020 році Майкл Коен був звільнений з в’язниці під домашній арешт через епідемію коронавірусу.