Дніпро за Зеленського втратив статус мільйонника! За Порошенка такого не було

14.08.2020 12:04   -

Головне управління Держстат статистики у Дніпропетровській області надало статистику щодо чисельності мешканців Дніпра (Чисельність наявного населення м.Дніпра на 1 грудня 2018 року) – 1000487 осіб. Тобто мільйонником Дніпро ще був за місяць до нахабного виступу на 1+1 Володимира Зеленського з новорічним привітанням замість українського президента.

Станом же на 1 червня 2020 року чисельність наявного населення міста Дніпра становила 989 тисяч 705 людей. Про це повідомили в Головному управлінні статистики в Дніпропетровській області.

Стрімке зниження народжуваності в області почалося з 2013 року, після приходу Януковича, після завершення піднесення українців, пов’язаного з Євро 2012, яке здобув для України саме Ющенко (18 квітня 2007) спільно з Польщею. Виходить, що не лише війна та окупація можуть знелюднювати країну, а й непрофесійна або злочинна влада.

Дніпровці помирають, від’їжджають і не народжують, коли в країні непевна влада, яка нездатна забезпечити стабільність. Дніпро наближається за чисельністю до рідного для Зеленського Кривого Рогу, хоча в абсолютному вимірі найбільше населення втратили всі промислові міста Східної України. До ТОП-10 міст за втратами населення потрапили одразу три міста Дніпропетровщини: Дніпро, Кривий Ріг та Нікополь, – повідомляє Суспільне.

За словами краєзнавця, кандидата історичних наук Максима Кавуна, на території Дніпропетровщини спостерігалося два сплески народжуваності. «Перший суттєвий сплеск демографічного зростання відбувався з 1887 по 1917 рік. В цей період населення кожні десять років зростало удвічі. Другий етап колосального зростання населення відбувся у 1959 році, тоді населення становило 662 тис. осіб, а вже у 1976 році Дніпро стало мільйонником, тобто за 20 років населення зросло на 300 тис. осіб», – сказав Максим Кавун.

Останній «бебі-бум» на Січеславщині був у 2004 році. Справді з 2005 року стрімке скорочення народжуваності дещо сповільнилося, а в деяких областях виник навіть невеликий «плюс», коли народжуваність нарешті перевищила показники смертності. У той час в Україні спостерігалася стабільність у політичній та економічній сферах, а стрімке зниження народжуваності в області почалося з 2013 року.

До речі, висновок, який зроблено аналітиками BusinessInsider за результатами звіту ООН про стан міст (2012-2013 роки) помістив, тоді ще Дніпропетровськ, на ПЕРШЕ (!) місце. В аналізі враховуються не тільки економічні фактори, але й нематеріальні аспекти життя міст. Крім того, у список увійшли й інші українські міста: Донецьк (3), Запоріжжя (4), Харків (10) і Одеса (13). Дуже цікаво, що найбільше страждають регіони, які стали “переможцями” на президентських виборах у 2010 році.

Ну, якщо Донецьк вже не врятувати найближчим часом від вимирання, то інші східні міста ще можна, якщо голосувати головою, якщо тверезо дивитися на проблеми, а не вірити популістам від колишніх регіонів чи зеленим слугам, які лише обіцяють служити українському народу, а насправді дбають лише про себе, хоча страждатимуть від такої влади всі.