«Припинить знущатися над тими, хто рятує людські життя!», – дніпровські медики звернулись із петицією до президента

18.06.2020 12:41   -

На сайті Офісу президента зареєстровано електронну петицію із вимогою «Припинити переслідування і тиск на лікарів-інфекціоністів Дніпра» під номером 22/098566-еп. Автором звернення до президента Зеленського зазначена Бабич Лариса Ігорівна.

Хоч петиція була подана лише 15 червня, вона набрала уже 551 голос.

Відтак, ситуація із тиском на лікарів 21-ї дніпровської інфекційної лікарні вийшла за межі самого Дніпра і може набути статусу офіційної проблеми.

«Шановний Володимире Олександровичу! Від імені лікарської спільноти закликаємо Вас втрутитися у ситуацію та припинити тиск на лікарів- інфекціоністів Дніпра. Наші колеги, як і тисячі лікарів по всій Україні, стоять на передовій боротьби з коронавірусом. Однак нині цькування інфекціоністів, спроваковане депутатом Вашої, пане Президент, політичної сили – Кирилом Нестеренком, – а також обласними очільниками Дніпропетровщини Олександром Бондаренком і Святославом Олійником, набирабть загрозливих обертів. Це відбувається за мовчазної згоди інших депутатів від “Слуги народу”, які обиралися у Дніпрі: Максима Бужанського, Юрія Мисягіна, В’ячеслава Медяника, Сергія Демченка», – зазначено в петиції.

Автори петиції відзначають, що тиск на лікарів через правоохоронну систему, що ініційований депутатами «Слуги народу» та обласними чиновниками, в умовах епідемії коронавірусу є неприпустимим і загрожує нормальному функціонуванню медичного закладу – 21-ї інфекційної лікарні Дніпра.

Наших колег-інфекціоністів просто мордують поліцейськими і прокурорськими перевірками. Чому замість допомоги вони відволікають весь медичний персонал?” , – обурені медики.

Нагадаємо, що раніше медики 21-ї лікарні звернулися до президента через відео. Головний лікар Микола Турчин та колектив лікарні були обурені тим, що народний депутат від фракції «Слуга народу» Кирило Нестеренко подав заяву до правоохоронних органів на лікарню, через що відкрито кримінальне провадження проти Дніпровської міської клінічної лікарні №21.

Сам Нестеренко заявляв, що не мав на меті перешкоджати роботі медиків і просто виконував свої обов’язки як депутата.

«Я хочу лично заверить врачей из 21 больницы, что никаких запретов или заявлений для блокировки 21 больницы от меня НЕТ и никогда НЕ было” , – написав депутат.

В Харькове обокрали нардепа от партии Зеленского – Новости ...

Та й сам голова обласної ради Святослав Олійник уже не радий, що причепився до медиків, адже проблему моніторить сам президент. Тепер Олійник намагається якось вийти з ситуації, втім методи у нього все такі ж недолугі. На днях Олійник викликав до себе “на розмову” тих лікарів, що виступили на підтримку своїх колег із 21-ї лікарні.

То есть растаскивать бюджетные средства на реконструкции площади в Павлограде (которую заказывали подчиненные компаньона Олийныка — губернатора Бондаренко) — это одно дело. Но прокурорский и полицейский террор, которым Олийнык изводит врачей — это же совсем другое. И здесь просто выйти сухим из воды у него вряд ли получится“, – коментує ситуацію телеграм-канал “Реальний Днепр”.