Прифронтовий пошкоджений водогін нарешті відремонтовано

12.01.2021 21:35   -

12 січня, завершилися аварійно-відновлювані заходи, спрямовані на повну ліквідацію поривів водогону «Горлівка-Торецьк». Відтепер  жителі населених пунктів Торецьк, Залізне, Північне, Південне та Щербинівка цілком забезпечені питною водою, повідомили в пресцентрі операції Об’єднаних сил.

Фінальним етапом стало проведення та завершення зварювальних робіт водогону на околицях смт Південне завдяки забезпеченню гарантій дотримання режиму припинення вогню.

Загалом робочою бригадою було усунуто 6 поривів на 3 виявлених ділянках водогону «Горлівка-Торецьк». До відновлення водопостачання було залучено 14 працівників підприємства «Вода Донбасу» та 4 одиниці техніки.

«Складність робіт була у тому, що трубопровід пролягає у важкодоступній місцевості, що зумовлено можливою наявністю вибухонебезпечних пристроїв та ймовірністю вогневих провокацій з боку ворога, а виявлення місць поривів ускладнювалося погодними умовами», – йдеться в повідомленні.

У районах проведення ремонтно-відновлювальних робіт у дзеркальному форматі по обидві сторони працювали патрулі СММ ОБСЄ.

«Попри відверті провокації та намагання представників ОРДЛО зірвати ремонтно-відновлювані роботи з відновлення інфраструктури Донбасу, УС СЦКК продовжує ефективну співпрацю з командою СММ ОБСЄ за безпосередньої участі Командування об’єднаних сил та піротехнічних підрозділів ДСНС України та докладає максимум зусиль для успішного завершення робіт у якнайкоротший термін, відповідно до отриманих гарантій безпеки», – наголосили у відомстві.