Президент представив Резніченка: “Найважливіше – збереження миру та боротьба з корупцією”

26.03.2015 19:44   -
Автор:

Президент Петро Порошенко під час зустрічі з керівництвом Дніпропетровської області представив новопризначеного Голову Дніпропетровської обласної державної адміністрації – Валентина Резніченка, який до цього очолював Запорізьку ОДА.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу голови держави.
Глава держави наголосив, що Валентин Резніченко на минулій посаді зарекомендував себе фахівцем, який добре орієнтується в економічних проблемах та питаннях безпеки. «Знаю цю людину 15 років як сильного і вольового ефективного менеджера. Довіряю йому і вірю, що він зможе зберегти мир і спокій в області», – сказав Петро Порошенко.
У свою чергу Валентин Резніченко зазначив: «Для мене велика честь очолити область. Обіцяю, Дніпропетровщина буде захищеною».
Президент наголосив, що зараз Україна єдина як ніколи, і Дніпропетровська область була, є і буде форпостом українства. «А якщо хтось спробує розкачати ситуацію ззовні, тепер вже не те, що рік тому, – тепер маємо нові Збройні сили, нові спецслужби, які здатні підставити плече голові ОДА і захистити область», – заявив Глава держави.
Читайте також: Президент Украины Петр Порошенко в Днепропетровске (ФОТО)
Президент особливо відзначив унікальне для України явище – волонтерський рух, у який Дніпропетровська область зробила та продовжує робити колосальний внесок. «Жінки Дніпропетровщини стали мамами та сестрами для сотень і сотень поранених бійців», – сказав Петро Порошенко.
Глава держави підкреслив, що не менш важливим завданням, ніж зміцнення обороноздатності, є боротьба з корупцією. У цьому контексті Президент згадав затримання керівника Державної служби з надзвичайних ситуацій та його першого заступника. «Зміни мають відбувалися не лише десь у верхах. Зміни має демонструвати кожний державний службовець на всіх рівнях. Мир, реформи і боротьба з корупцією відкриють нам шлях до економічного росту і підвищення рівня життя», – підкреслив Президент.
Глава держави дав високу оцінку зусиллям дніпропетровців з утримання миру в регіоні та попередження сепаратизму. Глава держави подякував попередньому керівнику Дніпропетровської ОДА Ігорю Коломойському та його команді, яка, за словами Президента, «взяла на себе відповідальність у найскладніші і найважливіші часи і не питала, якою ціною».
«В ухвалених мною рішеннях немає нічого персонального. Йдеться лише про принципи», – наголосив Глава держави. Він підкреслив, що державна служба має бути окремою від бізнесу. «Приватний бізнес має керувати приватними активами, держава – державними. Для мене надзвичайно важливою є безпека в державі, і жодним охоронним фірмам не дозволено зі зброєю заважати спокою мирних мешканців», – наголосив Президент.
Читайте також: На площі Героїв Майдану відбудеться мирний мітинг «За єдність країни»
Глава держави висловив сподівання, що, повернувшись із держслужби в бізнес чи до громадської діяльності, команда Ігоря Коломойського непохитно стоятиме на міцних проєвропейсько-українських позиціях.
Колишній керівник області Ігор Коломойський зазначив: «У нас немає конфлікту з командою Президента». Він наголосив, що його команда у своїх вчинках виходить з проєвропейського вибору країни. «Ми підтримаємо нового голову, підставимо йому плече і будемо берегти Дніпропетровськ», – зазначив він.
Під час робочої поїздки до Дніпропетровської області Президент також поклав квіти до пам’ятного каменю Героям Небесної сотні, який розташований у парку неподалік від Дніпропетровської ОДА. Глава держави поспілкувався з мешканцями міста. Біля будівлі ОДА вітати Президента зібрались кілька сотень людей. Лунало «Слава Україні! – Героям слава!».