Прем’єр Хорватії попросив вибачення в українців через заяву президента Мілановича

26.01.2022 12:20   -

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович попросив вибачення в українців через заяву президента його країни Зорана Мілановича, –  написав у твіттері глава уряду в середу, 26 січня.

“Зважаючи на те, що в Україні наших солдатів немає, а контингент, який перебував у Польщі, вже повернувся, я не знаю, яких саме військових має намір вивести президент. Його заява про корупцію в Україні – це не наша позиція, і я від імені уряду прошу вибачення перед українцями за такі недолугості”, – йдеться у заяві Пленковича.

Нагадаємо, напередодні президент Хорватії Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в Північноатлантичному альянсі, а в разі ескалації з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій та “виведе з регіону останнього хорватського солдата”.

Торік у грудні Міланович назвав візит прем’єр-міністра Андрея Пленковича до України на тлі високої напруги у відносинах із Російською Федерацією “чистим шарлатанством”.
Соціал-демократ Зоран Міланович був обраний президентом у січні 2020 року. Він регулярно конфліктує із прем’єром та урядом як у внутрішніх питаннях, так і у питаннях зовнішньої політики.