Представити різні соцмережі та поспілкуватися із підписниками у Дніпрі зібралися 70 відомих блогерів: у місті стартував фестиваль «Дніпровський пост»

26.09.2021 10:49   -

25 вересня у Дніпрі стартував п’ятий фестиваль блогерів «Дніпровський пост». Захід проходить у рамках програми «Культурна столиця». Цього року на фестиваль прибули 70 відомих блогерів з різних регіонів України, які представляють найпопулярніші соціальні мережі.

Привітати та познайомити гостей із центром міста організатори вирішили у незвичний спосіб, влаштувавши їм пробіг на самокатах.

«Щороку ми намагаємося придумувати щось нове та беремо до уваги актуальні речі. Цьогоріч резонансною темою стали самокати та їхнє використання у місті. Тому ми вирішили до першої локації проїхати саме на цих транспортних засобах. Їхати ми будемо центральними вулицями, де продемонструємо гостям креативні та цікаві місця Дніпра», – розказав директор Всеукраїнського фестивалю блогерів «Дніпровський пост» Руслан Анфілов.

Ідею блогери залюбки підтримали.

«Я обожнюю самокати. Коли в Одесі з’явився такий спосіб пересування, я одним з перших почав кататися. Самокати – це насамперед емоції, а вже потім засіб пересування. Однак при цьому не слід забувати про дотримання правил дорожнього руху. Загалом ідея – супер. Катаємось та ще й про місто більше дізнаємося», – сказав блогер Андрій Немодрук (Одеса).

Відкриття фестивалю традиційно розпочали з Facebook stage (концерт-хол «Bubamara», вул. Вернадського, 1/3). 

«Ми дуже раді бачити на фестивалі представників різних соціальних мереж та, відповідно, різних поколінь. Дніпро гостинно відкриває двері для всіх. Головна мета – це живе спілкування всередині спільноти, звичайно, з підписниками та містом», – сказав голова художньої ради при міському голові Григорій Гельфер. 

Головна спеціалістка відділу культурно-мистецьких заходів управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Ольга Волик зі свого боку додала: «Дніпровська міська рада вже 5 років поспіль підтримує цей фестиваль. Вважаємо, що наразі це дуже актуальна тема. Адже зараз ніхто вже, мабуть, не може уявити себе без мобільного пристрою. І кожен має свого авторитетного блогера, до якого прислухається, думки якого сприймає. А «Дніпровський пост» надає людям чудову можливість прийти та поспілкуватися безпосередньо із такими людьми, поставити питання, подискутувати тощо. Вхід на всі локації вільний. І оскільки популярність фестивалю все більше зростає, ми розуміємо, що це потрібно».

Учасницею фестивалю стала Марина Данилюк-Ярмолаєва, влогерка проєкту «Без цензури» на Цензор.нет. Вона вже не вперше бере участь у фестивалі та відзначає необхідність його подальшого розвитку: «Приємно бачити, як Дніпро змінюється. Саме це місто наразі провокує класні ідеї на всю Україну. І тому тут дуже потрібна гуманітарна складова. На цьому фестивалі є прекрасна можливість зустрітися з дніпрянами та створити такий діалог». 

Зі свого боку позаштатний радник міського голови Дніпра з питань культури Євген Гендін зазначив: «Люди, які приїздять на фестиваль, помічають те хороше, чого часто ми не помічаємо, живучи тут. А Дніпро дійсно змінюється, і це один з найцінніших висновків у створенні та проведенні цього заходу. Фестиваль «Дніпровський пост» – для людей. Як би банально це не звучало». 

Захід проходить у Дніпрі 25 та 26 вересня. Загалом працюють три локації: Facebook stage, stage «Тік-Ток Talents» (парк ім. Т. Г. Шевченка), stage «Креативні міста, люди та блоги» («Creative state of Dnipro», вул. Барикадна, 16). Вхід на кожну з них вільний. 

Детальна програма – на офіційному сайті події http://bloggers.dp.ua/.

До фестивалю також можна  долучитися онлайн: трансляція – на порталі Hover.link.