Представниця Європейського союзу триатлоністів назвала Дніпро столицею триатлонного фестивалю в Україні

05.06.2021 10:51   -

У Дніпрі тривають змагання одного з етапів Кубка Європи з триатлону. Міські спортивні траси випробовують майже сотня спортсменів із 25 країн світу — навіть Таїті та Чилі. Дніпро став столицею триатлонного фестивалю в Україні, що підтверджують в Європейському союзі триатлоністів.

«У нинішній ситуації дуже непросто організовувати змагання. Тому було вирішено делегувати сюди подяку – особисто меру Дніпра, міста-столиці триатлонного фестивалю в Україні, за такий крок назустріч нашому виду спорту. Тож від імені Європейського союзу триатлоністів – красно дякую», – сказала представниця виконкому ETU Алісія Гарсія Перес.

Міському голові Борису Філатову вона вручила почесну відзнаку Європейського союзу триатлоністів. За словами пані Алісії, Дніпро поєднує в собі два важливі критерії для проведення міжнародних змагань. Тут спортсмени можуть не лише показувати результат на технічно цікавій трасі – з правильними підйомами та поворотами, а також милуватися красою міста.

Зі свого боку Борис Філатов наголосив: у Дніпрі учасникам триатлону, що передбачає зокрема водну дистанцію, створили належні умови. Місто має адаптивні понтони, які дозволяють збудувати на воді необхідну конструкцію.

«Організація дійсно на найвищому рівні. Міські служби, спортсмени, відповідні державні інституції – усі спрацювали як треба», – сказав мер Борис Філатов. Він також додав, що Дніпро, як і весь світ, чекає на закінчення пандемії – аби приймати в себе ще більше змагань світового рівня.