«Правий сектор» відкидає звинувачення у викраденні дніпропетровського чиновника

16.03.2015 09:03   -
Автор:

У Дніпропетровську «Правий сектор» відкидає звинувачення у викраденні керівника департаменту корпоративних прав міської ради Олександра Величка. Про це у неділю заявив голова Дніпропетровської обласної організації «Правого сектора» Ростислав Винар, передає Радіо Свобода.
«Ані бійці ДУК ПС, ані активісти громадської організації «Правий сектор», жодне формування «Правого сектора» не мають відношення до викрадення дніпропетровського чиновника Олександра Величка. Всі подібні заяви викликають обурення. Це абсурд», – зазначив Винар.
Він заявив, що заяви посадовця про викрадення «Правим сектором» є «нічим не може бути підтверджена, є «абсолютно голослівною» і може розцінюватись як «свідома спроба дискредитації».
Читайте також: Корбан рассказал, как в Днепропетровске взяточники становятся на путь исправления
У п’ятницю в Інтернеті з’явилось відео, на якому зниклий 25 лютого директор департаменту корпоративних прав Дніпропетровської міської ради Олександр Величко на відео розповідає про обставини свого зникнення. Ролик з’явився на каналі Youtube, його виклав користувач, який назвався Maunga Joshua.
На відео посадовець заявляє, що був викрадений «за наказом заступника губернатора Дніпропетровської області Геннадія Корбана» і упродовж 9 днів утримувався «на базі «Правого сектора», яка розташована в селі Піски Донецької області». Величко заявляє, що, застосовуючи погрози, від нього вимагали надати компрометуючу інформацію про його шефа, колишнього секретаря міської ради Максима Романенка.
Раніше в Інтернеті вже з’являлось відео з Олексанром Величком, де він зізнавався я в тому, що сам інсценував своє зникнення і що сприяв функціонуванню злочинних схем у місті, його виклав користувач під назвою Patrion Dnepr. На тому відео посадовець читав свій текст з папірця, чоловік був знятий на тлі облущених кахлів у невідомому приміщенні.
З 25 січня міліція Дніпропетровська розшукувала зниклого директора департаменту корпоративних прав міськради Олександра Величка. Кримінальне провадження відкрили за статтею 115 Кримінального Кодексу України «умисне вбивство» з додатковою правовою кваліфікацією «зниклий безвісти». Однак пізніше стало відомо, що посадовець знайшовся і дає свідчення в прокуратурі Новомосковська.
Читайте також: Романенко с Величко украли более трехсот принадлежащих городу помещений, – Олейник