Православна Церква України святкує з українцями 1032-у річницю хрещення Русі-України

28.07.2020 18:39   -
Автор:

У Михайлівському Золотоверхому соборі відбулося святкування 1032-ї річниці хрещення Русі-України, – про це повідомляє Еспресо.TV.

Святкування відбулося у Михайлівському Золотоверхому соборі, який є кафедральним собором Православної церкви України. Напередодні свята митрополит Епіфаній закликав вірян відмовитися від традиційного паломництва до столиці, а також наголосив на тому, що вірянам варто долучитися до богослужінь онлайн. У храмі знаходилось близько сотні людей. Всі вони були у масках. За цим пильно стежили розпорядники храму, зокрема, не пускали людей без засобів індивідуального захисту до собору, а тим у кого немає маски – видавали її при вході.

Віряни, які відвідали урочисту службу, прямували до пам’ятника Володимира на Володимирській гірці, де відбувся молебень за Україну, за участі митрополита Епіфанія.

Зауважимо, що на відміну від минулого року, коли відбулася багатотисячна хода, цього року через пандемію коронавірусу від масштабних святкувань довелося відмовитися.

У Зеленського, тобто в Офісі президента України, теж привітали з хрещенням Русі-України.

1032 роки тому рівноапостольний князь Володимир Великий заклав фундамент єдності нашої держави, її подальшого розвитку та процвітання. Саме утвердження християнських цінностей – ідеалів добра, справедливості та миру – стало важливим дороговказом на шляху українського народу до здобуття незалежності. І саме ці цінності гартують наш народ у боротьбі за територіальну цілісність та суверенітет УкраїниЗавдяки тому імпульсу єдності, який понад тисячу років тому дав нам князь Володимир Великий, ми побудуємо сучасну, квітучу, європейську Україну! Боже великий, єдиний, нам Україну храни! З Днем хрещення Київської Русі – України!“,-  йдеться у повідомленні ОП.

Автор – Боніфацій