Найбільший у світі літак-амфібія успішно злетів з моря й приземлився на суходолі

28.07.2020 18:25   -
Автор:

Про успішний політ китайського великого літака-амфібії AG600 над морем у в прибережному місті Циндао у неділю, на сході провінції Шаньдун в Китаї, повідомив його розробник, – інформує китайський ресурс CGTN. Літак злетів з моря біля Циндао о 10:18 ранку і завершив випробувальний політ, що тривав приблизно 31 хвилину, повідомила державна корпорація авіаційної промисловості Китаю (AVIC).

Успішний політ у неділю з моря – це великий прорив для літака і його розробників після його першого польоту над сушею у 2017 році та першого зльоту з водойми у 2018.

AG600 з кодовою назвою “Кунлонг” – найбільший в світі літак-амфібія, і перший великий спеціалізований цивільний літак, незалежно розроблений Китаєм, для задоволення потреб у надзвичайних ситуаціях та ліквідації стихійних лих і боротьбі з ними.

Він здатний виконувати безліч завдань, таких як боротьба з лісовими пожежами, проведення водних рятувальних операцій та моніторинг морського середовища.

37-метровий літак має розмір Boeing 737 і розмах крил 38,8 метрів. Максимальна злітна вага – 53,5 тони і максимальна дальність польоту – 4500 кілометрів, повідомляє AVIC.

Поставки перших літаків заплановані на 2022 рік, вже є замовлення на 17 таких літаків.

Повітряна машина здатна перебувати в повітрі до 12 годин і у версії, призначеній для пожежогасіння, може набирати воду з водойм в режимі глісування зі швидкістю 0,6 тони в секунду. Очікується, що гідролітак також зможе доставляти військові групи на острови.

Автор – Боніфацій