Повний комплект медалей завоювали українські борці для України і ще одну першу в історії медаль в артистичному плаванні

04.08.2021 16:06   -

На Олімпійських іграх-2020 розіграли перші медалі в артистичному плаванні – в змаганнях дуетів. Українки Марта Фєдіна та Анастасія Савчук принесли Україні десяту нагороду Токіо-2020.

Після двох четвертих місць на минулих Іграху-2016 у Ріо Україна завоювала на цій Олімпіаді “бронзу”Це перша медаль у артистичному плаванні в історії України.

Для 19-річної Марти Фєдіної це перші Олімпійські ігри в кар’єрі. Тим часом 25-річна Анастасія Савчук виступала на Олімпіаді в Ріо, де в складі команди зупинилася за крок до медалей.

Україна вперше в історії завоювала медаль Олімпійських ігор у артистичному плаванні

Українська борчиня Ірина Коляденко – бронзова призерка Олімпійських Ігор у Токіо. У фіналі Коляденко здолала представницю Латвії Анастасію Григорьєву.

Українка Коляденко перемогла у "бронзовому фіналі" та виграла медаль Олімпіади-2020 з боротьби

Український борець Парвіз Насібов, що виступає у вазі до 67 кг, здобув срібну нагороду на Олімпійських Іграх у Токіо. У фіналі Насібов поступився іранцеві Мохаммадреза Гараї.

Насібов першим із представників України пройшов у фінал Олімпіади-2020 у боротьбі. У півфіналі український борець у вольовому стилі здолав єгиптянина Мохамеда Ель-Саєда, вирвавши перемогу наприкінці зустрічі.

Україна здобула друге "срібло" Олімпіади-2020: борець Насібов програв у фіналі

Але найголовнішу медаль – першу золоту для України завоював Беленюк!

Українець Жан Беленюк – олімпійський чемпіон Ігор у Токіо. У фіналі Жан Беленюк здолав триразового призера чемпіонатів світу – угорця Віктора Лорінца.

Для Беленюка фінал Олімпіади у Токіо став другим у кар’єрі. У 2016 році він також дійшов до цієї стадії, але у підсумку виборов лише “срібло”, поступившись росіянину Давіду Чакватадзе.

У фіналі вагової категорії до 87 кг зустрічалися перший та другий номери рейтингу. При цьому Беленюк був другим номером – Лорінц його очолював.

Ще один українець був близьким до перемоги: 20-річний Михайло Кохан перед фіналом став наймолодшим учасником фіналу Олімпіади-2020 у метанні молота. Наступному за віком учаснику уже 26 років.

Після перших двох спроб Кохан йшов другим у метанні молота. Причому другу спробу український метальник молота відправив за 80 метрів – ще 40 сантиметрів і він би встановив новий особистий рекорд!

Наступними двома спробами покращити свій результат український спортсмен не зміг. Однак за підсумками чотирьох спроб Кохан продовжував утримувати друге місце для України.

Ключовим моментом для Кохана стала п’ята спроба. Українця випередили норвежець Ейвінд Генріксен, а також поляк Павел Файдек – Михайло опустився на четверте місце.

20-річний Михайло Кохан - четвертий на Олімпіаді-2020 у метанні молота