Поступово в маршрутках Дніпра з’являються пристрої для безготівкової оплати за проїзд

25.09.2021 09:16   -

Мешканці Дніпра повідомляють про появу в маршрутках валідаторів для безготівкової оплати за проїзд. Про це говорили перевізники ще влітку.

Зокрема, валідатори помітили в автобусах перевізника “ДніпроБас” на 51-му маршруті, який перевозить пасажирів з площі Старомостової до житлового масиву “Лівобережний-3”, – передає у своєму дописі у Facebook місцевої мешканки Валентини Недвіги.

“Сказано – зроблено! У 51 автобусі з’явилися валідатори. Справні! Тепер проїзд можна оплатити і картою”, – йдеться у повідомлені.

Як відомо, у департаменті транспорту заявили про початок пілотного проекту, в рамках якого буде встановлено 35 валідаторів.

Як зазначив власник підприємства “ДніпроБас” Сергій Куліков, цей пілотний проект необхідний, щоб водії навчилися працювати з терміналами.

Безготівка автоматизована система оплати проїзду (далі — система АСОП) отримала суттєвий розвиток по всій земній кулі, не обійшовши й Україну, зокрема наш любий Дніпро.

Безготівкова оплата дозволяє:

  • здійснювати повний облік пасажира, який сплачує проїзд. В такому випадку, містом та оператором отримуються потранзакційна звітність, з деталями по кожній маршрутці, пересуванню, даті операції й інше;
  • оптимізувати транспортну мережу, на базі наявних даних щодо потоку пасажирів;
  • збільшити збір отриманого прибутку шляхом оптимізації протиправних дій з боку водіїв;
  • формувати поняття напрямів дії Е-квитка у всіх учасників громадського руху,
  • застосування карти жителя, карток-пільг, облік осіб, які мають пільги;
  • єдиний транспортний проїзний.