Молодим фермерам відтепер державна допомога гарантована законом

25.09.2021 08:10   -

Верховна Рада прийняла закон щодо стимулювання господарств фермерів, молодших 35 років, – повідомляє сайт ВРУ.

Зазначається, що закон унормовує склад земельних ділянок фермерських господарств, а також визначає коло отримувачів державної підтримки через Український державний фонд підтримки фермерських господарств.

Відповідно до закону, новоствореним фермерським господарствам у період становлення (перші 3 роки після його створення), фермерським господарствам, зокрема з відокремленими фермерськими садибами, сімейним фермерським господарствам, фермерським господарствам, які провадять господарську діяльність і розташовані у гірських населених пунктах, на поліських територіях, визначених в установленому порядку Кабміном, надається допомога за рахунок коштів держбюджету.

У тому числі через Український державний фонд підтримки фермерських господарств, також допомога може надаватися за рахунок коштів місцевих бюджетів. Зазначається, що Кабмін щороку в проєкті держбюджету передбачає кошти на підтримку фермерських господарств.

Зазначається, що Кабмін щороку в проєкті держбюджету передбачає кошти на підтримку фермерських господарств.

Згідно із законом, місцеві органи виконавчої влади і органи місцевого самоврядування щороку в проєктах місцевих бюджетів можуть передбачати кошти на підтримку фермерських господарств.

При цьому, фермерському господарству, голова якого має вік до 35 років (включно), надається грошова допомога за рахунок коштів державного бюджету в розмірі та порядку, що затверджуються урядом.

Раніше повідомлялося, що фермерам відшкодовуватимуть втрати від пошкодження посівів унаслідок надзвичайних ситуацій. Розмір держпідтримки становитиме 4 700 грн/га.