Порно-заборони і сексуальні забобони: цинізм українського суспільства

26.07.2020 12:38   -

Поки українські правоохоронці борються із тими, хто виставляє своє оголене тіло для загального перегляду і працівницями “масажних салонів”, набагато більш серйозні проблеми лишаються без уваги і змін.

В Україні вже давно назріло питання про зміну законодавства у сфері регулювання “сексуального” питання, принаймні в його публічному контексті.

Багато хто вважає наше суспільство просто цинічним – порно й еротика заборонені, але насправді більшість українців споживають такий контент.

Зокрема, Україна в 2019 році увійшла в топ-20 країн, громадяни якої переглядають контент відомого порно-сайту PornHub, а зовсім нещодавно цей відомий сайт оприлюднив статистику, за якою Україна увійшла до 15-тки країн, в яких популярність БДСМ-порно серед пошукових запитів в Мережі вище середньої.

Більше того, багато людей відверто працюють у порно індустрії. А ті, хто переховуються – лише підтвердження масштабності явища. Нещодавно одна з українських зірок порно-фільмів наважилася на відверті розповіді про свою “роботу”.

Відомий журналіст і активіст партії “Демократична сокира” Віктор Трегубов прокоментував дану ситуацію:
Ми високоморальні, не те що якісь там голандці. Ми сидимо і робимо вигляд, що в УРСР секса немає, а в нашій країні ніхто ніколи не мастурбував і не збирається. Тим часом поліцейські постійно бавлять нас розповідями про те, як вони побороли злочинність, накривши квартиру, де дівчина перед веб-камерою роздяглась (і чомусь відмовилась поділитися прибутком). Особливо цікаво читати коментарі під такими звітами в соцмережах“.