Поранено заступника голови агентства, яке для держави розшукує гроші та майно, одержані від корупційних та інших злочинів

05.06.2021 09:36   -

В Національному агентстві з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) заявили про напад на заступника голови агентства Володимира Павленка, – повідомляє АРМА у Фейсбуці.

“АРМА змушене повідомити, що зранку 2-го червня біля власного будинку скоєно напад на заступника голови АРМА Володимира Павленка”, – ідеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронних органів, невстановлені особи здійснили кілька пострілів з вогнепальної зброї, внаслідок чого Павленко отримав поранення середнього ступеня тяжкості.

“Наразі посадовець перебуває у лікарні, його стан стабільний, загроз життю немає”, – зазначили у відомстві.

Нацагентство сподівається на максимально швидку та дієву реакцію правоохоронних органів зі встановлення, затримання та покарання зловмисників.

Володимир Павленко з жовтня 2019 року працював у центральному апараті АРМА, в січні 2020-го став заступником голови агентства. Він займається менеджментом активів, ресурсним забезпеченням і комунікацією.

За 5 місяців цього року Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), перерахувало до державного бюджету 15,4 млн грн отриманого доходу, що на 328% більше у порівнянні з доходом за аналогічний період 2020 року.

За 4 місяці нинішнього року Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) за зверненнями правоохоронців розшукало частки у статутних капіталах компаній на суму 2,41 млрд грн; грошові кошти – 888,7 млн грн (в гривневому еквіваленті); 1034 земельні ділянки; 1099 об’єктів нерухомості (житлової та нежитлової).