Популярність дій президента Зеленського падає

29.06.2020 19:11   -

Уперше за рік перебування Володимира Зеленського на посаді президента України, оцінка його діяльності громадянами показує перевагу негативного ставлення. Про це говорить соціологічне дослідження, проведене Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) у період з 20 по 23 червня 2020 року.

Порівняно із травневими опитуваннями, рівень схвалення українцями діяльності президента упав на 7%, в той же час на таку ж кількість зросло число тих, хто діяльність Зеленського не підтримує. Іншими словами, відбулось фактичне «відпадіння» електорату Зеленського, що не задоволені його діями.

«Оцінюючи дії органів влади в травні-червні цього року, 38% відповіли, що схвалюють дії та заяви президента Зеленського (в травні – 47%); 45% – не схвалюють (в травні – 37%). Різниця між часткою тих, хто схвалює дії та заяви президента, та часткою тих, хто не схвалює, вперше за останній рік стала від’ємною і становила мінус 7 відсоткових пунктів», – зазначено в прес-релізі по результатах дослідження КМІС.

Загалом, із жовтня 2019 року кількість тих, хто не схвалює дії президента зросла удвічі – з 22% до 45%.

І навпаки, кількість тих, хто схвалює діяльність Володимира Зеленського, зменшилась теж майже вдвічі – з 64% до 38%.

Таке падіння підтримки Зеленського є досить швидким – вдвічі за півроку. З такими темпами, вже через 6 місяців Зеленський матиме рейтинг підтримки на рівні 20%, а через рік – близько нуля.

У червні Зеленський уперше подолав рубіж, коли його діяльність схвалює менше людей, ніж критикує. Доречі, пропрезидентська “монобільшість” у Верховній Раді та Кабінет Міністрів пройшли цей рубіж давно.