Попри “зусилля” Зеленського, Москва звинувачує Україну в небажанні припинення війни на Донбасі

27.12.2020 17:57   -

Росіяни традиційно звинувачують Україну у війні на Донбасі і називають її “внутрішньоукраїнським конфліктом”. І це – попри всі докази військової агресії з боку РФ, анексію Криму та сотні одиниць бронетехніки і тисячі одиниць іншої зброї, наданих Росією бойовикам на Донбасі.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков вкотре заявив, що саме Україна відповідальна за початок війни на Донбасі, – повідомляє ТАСС. Більше того, за його словами, Україна не приймає кроків у напрямку встановлення миру та зволіканні в реалізації Мінських угод.

Мова йде про внутрішньоукраїнський конфлікт. Ні Росія, ні Франція, ні Німеччина не є учасниками або сторонами в цьому конфлікті. І Росія, і Німеччина, і Франція роблять усе можливе, щоб допомогти Україні врегулювати цей конфлікт… Пасивність Києва в реалізації прийнятих рішень видна неозброєним оком і в Парижі, і в Берліні. І в Парижі, і в Берліні не приховують свого розчарування по багатьох моментах цієї ситуаціїПроцес виконання тих самих домовленостей, які були досягнуті в Парижі, і виконання мінського комплексу заходів не те, що забуксував, бо якісь поодинокі положення вдалося дійсно реалізувати, але в цілому, найголовніше – ніхто за них навіть не брався“, – заявив Пєсков.

Ці заяви лунають на тлі безпрецедентних заходів з боку України, що наважилась на розведення військ та встановлення режиму повного припинення вогню з 27 липня.

Що ще має зробити українська влада для того, щоби переконати росіян в прагненні миру?

Президент Зеленський в якості однієї зі своїх передвиборчих обіцянок озвучував саме припинення війни на Донбасі – тоді, весною 2019 року Зеленський переконував у тому, що війна триває через прагнення Петра Порошенко та тих, “хто наживається на війні”.

Що ж, Володимиру Олександровичу доведеться тепер самостійно стикнутися із безпосередніми винуватцями війни на Донбасі і пояснити своїм виборцям, чому він досі не припинив війну.