Понад 7000 мешканців Дніпропетровщини завершили професійне навчання за сприяння служби зайнятості

28.11.2021 08:12   -
Автор:

Впродовж січня-жовтня 2021 року на Дніпропетровщині професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходило 7169 безробітних осіб під потреби ринку праці. Рівень працевлаштування після закінчення профнавчання склав 92%. Про це повідомив Прес-центр Дніпропетровського обласного центру зайнятості.

Професійна підготовка проводилась з урахуванням потреб ринку праці, переважно за професіями: електрогазозварник, електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, касир (в банку), контролер-касир, кухар, манікюрник, маляр, молодша медична сестра з догляду за хворими, машиніст автовишки та автогідропідіймача, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, офісний службовець (бухгалтерія), охоронник, оператор верстатів з програмним керуванням, перукар (перукар-модельєр), продавець непродовольчих товарів, продавець продовольчих товарів, слюсар-сантехнік.

Впродовж січня-жовтня 2021 року у Дніпропетровській області було організовано навчання 60 безробітних за дуальною формою, з них 31 особа – на базі Дніпропетровського центру ПТО ДСЗ.

Дуальне навчання проводилось за навчальними програмами: «Технології слюсарних робіт із використанням контрольно-вимірювальних приладів та автоматики», «Використання сучасних виробничих технологій у роботі тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва», «Слюсарні роботи з обслуговування та ремонту вантажних автомобілів», «Агротехнічні роботи з вирощування зернових культур», «Використання сучасних методів у роботі з продовольчою групою товарів», «Технологія виготовлення хлібобулочних виробів».

Ще 14 осіб проходило навчання за такими професіями: охоронник, електрослюсар (слюсар) черговий та з ремонту устаткування, маляр, кухар, охоронник, машиніст автовишки та автогідропідіймача.

Для підвищення рівня конкурентоспроможності осіб на ринку праці службою зайнятості з початку 2021 року було видано 67ваучерів:з них переважна більшість за спеціальністю «Медсестринство». Також ваучери були видані для навчання за професіями: електрогазозварник, охоронник, швачка, кухар, кондитер, водій навантажувача, тракторист-машиніст сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва та за спеціальністю «Психологія».